Innovaties op Support

Laat je inspireren door een collectie aan Innovaties op het Innovatieplein! Zorg van Nu, verschillende zorginstellingen en revalidatiecentra tonen daar slimme zorgoplossingen. Deze innovaties zijn helemaal niet zo ‘ver van je bed’ als je misschien denkt. 

Maak kennis met innovaties als de heupairbag, die een heupfractuur voorkomt bij vallen (en alle gevolgen van dien), de slaaprobot, die met zijn ritme ervoor zorgt dat men sneller in slaap valt, de bekkenbodemscanner, die een 3D scan van alle spieren in de bekkenbodem maakt om incontinentie nog beter te behandelen, of de leefstijlmonitor, een automatisch alarm bij een afwijking in het leefpatroon. Zorg van Nu verzorgt verschillende sessies op Support om de noodzaak van deze zorginnovaties zichtbaar te maken.

Ook revalidatiecentra tonen hun oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de Fitbox2Go van Libra, een nieuw oefengereedschap, ontwikkeld voor mensen met een beperking. Hiermee kan men buiten de muren van een revalidatiecentrum, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, zorginstelling of in de thuissituatie, trainen op kracht en conditie. De bijbehorende app begeleidt gebruikers door een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma.

Een ander voorbeeld is de SenseGlove, van Rijndam. Een handschoen vol drukpunten waarmee patiënten handrevalidatie-oefeningen kunnen uitvoeren. Dat gebeurt in een Virtual Reality (VR) omgeving, zodat patiënten zonder de permanente toezicht van een therapeut aan hun revalidatie kunnen werken. Ook thuis, of wanneer ze aan bed gebonden zijn. En zonder in gevaarlijke situaties te belanden.

Zeker zijn van een plek? Meld je dan alvast aan voor de sessie.

Bekijk het programma