10.11.2017 t/m 10.11.2017

Dag van de Mantelzorg 2017

Landelijk | Evenement

Op vrijdag 10 november 2017 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop Mezzo samen met heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje zet.

Er wordt extra aandacht gegeven aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Ook wordt er landelijke aandacht en inzet voor mantelzorg gevraagd. Want Mantelzorg doe je samen!

Mooie mantelzorgmomenten

Mantelzorg kent vele persoonlijke momenten van geluk, dankbaarheid, kippenvel, lachen, betekenis en herinneringen. Mezzo wil deze mooie mantelzorgmomenten verzamelen en met elkaar delen. Zodat er op 10 november het ‘Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten’ gepresenteerd kan worden.

Deel jij ook jouw moment? Dat kan een anekdote van opa zijn, een foto van je geliefde voor wie je zorgt, een schilderij, een tekening, een verhaal om nooit te vergeten, een gedicht of liedje. Je kunt je moment tot 1 november insturen.

Antje Monteiro, bekend als zangeres, presentator en ondernemer, zal op 10 november het ‘Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten’ onthullen. Zij roept in haar onderstaande vlog mantelzorgers op om ook hun mooie mantelzorgmoment in te sturen. Daarnaast is ze vooral een enorm positief mens. Antje: “Ik kom uit een gezin waarin we elkaar niet laten vallen. Linksom of rechtsom, we houden elkaar vast tot de laatste snik. Dat doe je gewoon. En hoewel zorgen voor elkaar vanzelfsprekend lijkt, is het tegelijkertijd ook heel bijzonder. Daarom zet ik me er graag voor in om juist die positieve momenten uit te vergroten op de Dag van de Mantelzorg”.

Reacties (1)

Reageren
  • Ludmyla Hofman
    24.10.2017 - 18:35 uur | Ludmyla Hofman

    Ik will graag op die dag komen (10.11)