15.10.2017 t/m 15.10.2017

Paralympische Talentdag 2017

Amsterdam | Evenement

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken! Meld je aan voor de Paralympische Talentdag op 15 oktober of een van de talentherkenningsavonden en wie weet zien wij jou in Tokyo in actie op het hoogste podium!

We zoeken mensen voor onderstaande sporten:

- Boccia

- Rolstoelbasketbal

- Tafeltennis

- Schieten

- Triathlon

- Badminton

- Para-volleyball

- Handboogschieten

- Atletiek

- Zwemmen

- Badminton

- Wheelchairrugby

- Wielrennen

- Bankdrukken

- Roeien

- Rolstoeltennis

- Skiën

- Snowboarden

Voor deze sporten zoeken we specifiek sporters met een van deze handicaps:

1. Verminderde spierkracht (dwarslaesie, spina bifida)
2. Beperking beweeglijkheid gewrichten
3. Amputatie
4. Significant beenlengteverschil
5. Dwerggroei
6. Hypertonie (CP of spasmen)
7. Ataxie (coördinatiestoornis)
8. Athetose (overbeweegelijkheid)
9. Visuele beperking
10. Verstandelijke beperking (IQ <75)

De Paralympische Talentdag vindt zondag 15 oktober plaats in het Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652 in ED Amsterdam.

Formulier aanmelden Paralympische Talentdag >


openingsceremonie300.jpg


De Paralympische Talentdag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach, een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

Op de Paralympische Talentdag wordt tevens door de (talent)coach en/of classifier bekeken of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je drie vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. In de Sportwijzer kun je ontdekken welke paralympische sporten bij jou passen op basis van je fysieke mogelijkheden en interesses.

Reacties (0)

Reageren