14.10.2018 t/m 14.10.2018

Paralympische Talentdag 2018

Papendal | Evenement

Nederland heeft de ambitie om bij de beste topsportlanden in de wereld te horen. Om deze ambitie te realiseren is in Nederland, onder meer wegens de beperkte inwonersaantallen en financiële middelen in vergelijking met andere tosportlanden, een effectievere en efficiëntere manier van talentherkenning noodzakelijk. Dit is de reden dat de sportbonden en NOC*NSF de handen ineen hebben geslagen en in 2009 zijn gestart met de organisatie van de NOC*NSF Paralympische Talentdagen. De NOC*NSF Paralympische Talentdagen richten zich met name op het proces van talentidentificatie.

Paralympische Talentdag 2018

De Paralympische Talentdag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach, een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de Paralympische Talentdag wordt tevens door de (talent)coach en/of classifier bekeken of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je drie vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn.

Meld je hier aan voor de Paralymische Talentdag 2018 >

Reacties (0)

Reageren