Columns

#allerollerswielaanwiel

6 april 2017, Supportbeurs

Vanaf zondag 2 april ontploften de (social) media, omdat een hand in hand lopend homo stel in elkaar geslagen werd door een groepje jonge, bekrompen lafbekken.

Discriminatie is moreel fout en wettelijk verboden. En geweld is superfout.
Ieder fatsoenlijk mens met een moderne levensinstelling, keurt het af.

Via Twitter vroeg sportverslaggever Barbara Barend om een signaal aan de politiek en de samenleving te geven, met de hashtag #allemannenhandinhand.
Veel BN’ers gaven daar gevolg aan. Hand in hand maakten zij selfies of poseerden voor de gretige media. Overal -terechte!- afkeuring voor discriminatie en geweld tegen homo’s.

Gehandicapten… de vergeten groep

Toch bekroop me een lichte verontwaardiging, toen ik dacht aan die honderdduizenden gehandicapten die dagelijks gediscrimineerd worden door overheid, bedrijfsleven en helaas soms ook door hun medeburgers. Ouderen en gehandicapten worden trouwens ook steeds vaker slachtoffer van beroving etc.
Nogmaals, als politiek en maatschappij moeten we dit niet pikken!

Maar is er ook massale media-aandacht voor de jarenlange, dagelijkse uitsluiting van gehandicapten? Voor de benadeling die zij dagelijks ondervinden?

Wordt er een oproep aan de politiek gedaan om maatregelen in het nieuwe regeerakkoord op te nemen voor verbetering van hun positie?
Is er een sanctie op het bewust niet nakomen van het VN Verdrag van vorig jaar juni? Veel organisaties doen dat namelijk. Merkt u al essentiële verbeteringen? Hebben ze de vaart er in? Met Vervoer, Toegankelijkheid, Hulpmiddelen, Participatie?

Actie!

Zullen we met z’n allen eens wat harder roepen dat het nu over moet zijn?
Eensgezind, wiel aan wiel?

Plaats een link naar deze column op de social media en schrijf daar bij:
Stop discriminatie gehandicapten!

#allerollerswielaanwiel

Bekijk & lees alle columns door Kees de Jager.

Ook interessant