Columns

Bericht: Grenzeloze Nieuwjaarsduik (in een rolstoel)

22 december 2013, Supportbeurs

Door te denken in mogelijkheden willen Nienke Conijn en Yvette Moerdijk via stichting Infinita andere mensen inspireren om een gelukkiger leven te leiden.

Doordat ze beiden tegen erg veel negativiteit en discriminatie aanrolden toen ze in een rolstoel terechtkwamen, hebben ze stichting Infinita opgericht.

Infinita betekent grenzeloos. De stichting wil de beeldvorming over mensen met een beperking positief veranderen. Met dit idee zijn ze in 2013 ook Bikkel geworden van de Bart de Graaff foundation. De Bart de Graaff foundation helpt jonge ondernemers met een levensbepalende ziekte of aandoening bij het starten van een eigen bedrijf. De kernwaarden van een Bikkel zijn eigenzinnig, daadkrachtig, gedurfd en gedreven. Hier naar kijkende zijn Nienke en Yvette echte Bikkels.

Beiden leven een zo normaal mogelijk leven ondanks hun beperkingen. Zo studeert Nienke geneeskunde, zeilt en speelt rolstoelhockey. Yvette is topsporter en leeft voor haar sport ondanks haar 43 pillen per dag.

Daarnaast doen beide co-founders alles wat normale gezonde mensen ook zouden doen. Zo hebben ze 19 december jl. als enige rolstoelers meegedaan aan de 5 kilometer lange Q-Santarun en gaan ze op 1 januari a.s. meedoen aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Tijdens de Nieuwjaarsduik zullen Nienke en Yvette de nieuwe website van Infinita lanceren, die met vuurwerk en al de lucht in zal gaan op 1-1-2014.

Het zou geweldig zijn als iedereen meedoet aan de grenzeloze Nieuwjaarsduik en/of komt supporten. Nienke en Yvette zullen de Scheveningse zee induiken in een moderne strandrolstoel  en laten zien dat, beperking of niet, alles is mogelijk. Een mooi en inspirerend begin van 2014!

Helemaal met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van participatie is het erg goed te laten zien wat je allemaal kan, als je maar denkt in mogelijkheden. Je bent namelijk zoveel meer dan een persoon met een chronische ziekte en of beperking.

We hopen iedereen te zien in Scheveningen om zo samen ervoor te zorgen dat ook de rest van Nederland met een goed gevoel het nieuwe jaar in gaat. 

Bekijk & lees alle columns door Yvette Moerdijk
 

Ook interessant