Columns

Blog deel 2: “CV of medisch dossier? Allebei indrukwekkend hoor”!

22 augustus 2018, Supportbeurs

Lees ook Blog deel 1 “CV of medisch dossier? Allebei indrukwekkend hoor”!

Je zit in de zaal met een heleboel andere mensen. Je bent uitgenodigd voor een bijeenkomst over participatie en werk. Zo had je er al een aantal andere de afgelopen maanden. Niet allemaal even goed eerlijk gezegd. Veel theorie en veel gepraat.

Op het podium staat de interviewster: een meisje met een blindegeleide stok loopt het podium op. Vanaf een afstandje zie je dat ze er anders uitziet.

De interviewster stelt een vraag: of ze altijd al zo ambiteus was. Ja zegt ze meteen in volle overtuiging: ik haal eruit wat erin zit. Ze toont veerkrachtig en stevig ondanks haar tengere postuur. Wauw denk je en je gaat even rechtop zitten.

Ze vertelt dat ze slechtziend is en overgevoelig voor dag- en zonlicht. Even denk je aan het mooie weer buiten en hoe je 10 minuten nog stil had gezucht omdat je binnen zat. Maar nu word je gegrepen door haar verhaal over wat werken voor haar betekent. En hoe andere mensen wellicht met alle goede bedoelingen haar hadden verteld dat ze maar niet moest gaan werken. En hoe dat bij haar had gezorgd voor nog meer doorzetten.

Uitdagingen en meer

Ze vertelt dat ze wel degelijk keuzes moet maken: werken met een dubbele beperking, de uitdagingen van die beperking zelf maar ook nog een sociaal leven is niet altijd de beste combinatie. Ze heeft uitdagingen die anderen niet hebben, maar juist daardoor is ze sterker geworden. En oogt ze op het podium als een sterke vrouw. Je Iphone ben je al lang vergeten: je kijkt naar het meisje dat daar staat en haar kracht. Wauw denk je weer.

Haar CV waardevoller dan haar medisch dossier

Ze vertelt over wat werken voor haar is; dat het haar veel heeft gebracht wat niets met geld te maken had. Dingen waardoor ze nu op het podium staat en haar verhaal kan vertellen. Rustig en duidelijk. Het komt nu echt bij je binnen: daar doe je het voor!

Een dubbel gevoel

Je applaudiseert en je bent er even stil van. Het meisje heeft indruk gemaakt met haar krachtige verhaal over haar tocht. Een dubbel gevoel bekruipt je: het is jou nog niet gelukt iets echt te doen! Maar meteen schuif je dat terzijde: met het meisje in je achterhoofd heb je een nieuwe inspiratie gevonden. Je pakt je telefoon en appt je team: een beperking is geen grens maar een kans! Terwijl je buiten de zon op je gezicht voelt denk je nog even aan het meisje. En je bent blij dat je bij jouw bedrijf iets toe kunt voegen: je gaat ervoor. En daar was die inspiratie vandaag even voor nodig.

Bekijk & lees alle blogs door Onbeperkt aan de Slag

Ook interessant