Columns

Dagprijs verzekeraars voor incomaterialen

14 december 2014, Supportbeurs

Oke, een moeilijk item maar het moet maar. Mijn verzekering geeft een dagprijs voor incomaterialen. Met een incontinentie verpleegkundige een gesprek gehad en ZIJ bepaalt wat goed voor me is… Daar hou ik al niet van.

Het was de bedoeling dat ik mijn 06-nummer doorgaf, maar ik zag het al voor me dat ik gebeld zou worden terwijl ik in een supermarkt stond: dat deed ik dus niet. De dame wilde mij niet haar nummer geven dus contact leggen werd erg moeilijk.

Tijdens ons gesprek over mijn moeilijkste privé onderwerp kwam er ook nog een persoonlijk gesprek bij haar binnen: een Kees-Jan die die avond kwam eten.

Er was geen keuze mogelijkheid: zij bepaalde welk merk. Toen ik er na een paar dagen achter kwam dat deze beslissing niet zwart op wit aan mij toegestuurd werd en mij niet de mogelijkheid gegeven werd om hier tegen te protesteren verhoogde mijn bloeddruk.

Mijn apotheek weet inmiddels hoe onprofessioneel ik dit alles vond… Ik was blijkbaar de enige die klaagde…

Proefpakketten her en der opgevraagd en nu weet ik wat ik wil. Nu nog de verzekering zien te overtuigen. Hoe pak ik dat aan? Dokter inschakelen en andere leverancier? Ik kan inmiddels op de cent ophoesten hoe zo’n ding kost. Ik zit 85 eurocent boven de dagprijs.

Een van mijn argumenten is dat het nieuwe materiaal onnodig groot is en ik het ook mee moet nemen maar dat kwam niet binnen. Mocht ik ooit op vakantie gaan zal ik daar toch rekening mee moeten houden. Andere redenen betreffen de consequentie naar mijn werk, mijn prive-leven en mijn huid.

Mijn vraag aan u: hoe komt u aan materialen die u nodig heeft ondanks dat het boven de dagprijs uitkomt?

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks.

Ook interessant