Columns

‘De kneus’ bij Hart van Nederland

7 februari 2017, Supportbeurs

EDS op de kaart bij Hart van Nederland

Vandaag (3 februari) was de grote dag, de opnames voor Hart van Nederland. Televisie is hét medium om aandacht te vragen voor onze aandoening én voor het leven met een beperking (dit alles gecombineerd met het uitkomen van mijn boek natuurlijk) en ik ben dan ook dolblij dat zij er aandacht aan willen besteden!

Even terug naar het begin; bij het uitkomen van mijn boek heb ik een hele lading mails de deur uit gedaan, ik wilde in de bladen en op tv, niet geschoten altijd mis en ik hou van aanpakken. Binnen een uur had ik een reactie, een vraag naar mijn telefoonnummer door Hart van Nederland! Mijn hartslag schoot geheel volgens sinustachycardisch voorschrift richting de 200 slagen per minuut en ik durfde de telefoon niet uit het oog te verliezen. Telkens als hij overging ‘sprintte’ ik naar het toestel maar ze belden niet helaas.

Een paar weken later ging ik in protest tegen Facebook. Ik mocht niet betaald adverteren voor mijn boek met de cover. Reden.. de foto was te bloot, mijn mooie ietwat fragiele blote rug met satijnen band werd in verband gebracht met pornografische uitingen. Belachelijk vond ik het, dus ik klom in de pen, een protest actie die ontzettend vaak gedeeld is via verschillende kanalen. Wederom was ik een dankbaar mens! Wat heeft dit met vandaag te maken, nou door deze actie kwam ik in contact met een aantal lotgenoten en eentje daarvan heeft mijn verhaal opgepakt en gestuurd naar jawel, Hart van Nederland! Weer de vraag naar mijn telefoonnummer en binnen twee uur ging hij daadwerkelijk en had ik iemand van de redactie aan de lijn.

Vanmiddag kwamen de cameravrouw (stoer beroep!) en verslaggever bij mij thuis. Ik was bloedje nerveus, maar het viel erg mee, het was een ontspannen sfeer en ik ben niet stotterend afgegaan. Ik hoop dat het een mooi item wordt, heb er alle vertrouwen in. Met grote dank aan Margrit, mijn fysio, ik overviel haar behoorlijk, maar ze heeft het super gedaan!

Het was me het dagje wel, ik ben kei kapot, mijn benen zijn pap, mijn hersens mistig, maar ik ben weer een beetje dichterbij het doel; EDS op de kaart. De kneus komt op tv! Als het een beetje meezit (we zijn afhankelijk van het nieuws) is dit weekend de uitzending. Kijken jullie mee?


Naschrift:
De uitzending heeft inmiddels plaatsgevonden! Klik en kijk hier.


EDS op de kaart bij Hart van Nederland
Martine heeft een boek geschreven ‘Welkom in de wereld van een kneus’.
Kosten 7,50 euro (excl. verzendkosten), te bestellen door een mail te sturen naar
martine@x-tien.nl.

Bekijk & lees alle columns door Martine Reesink.

Ook interessant