Columns

Dubbele trots

10 juni 2013, Supportbeurs

Nienke en ik hebben met onze Stichting Infinita meegedaan aan de ‘Bikkel award’ van de Bart de Graaff foundation. Elk jaar wordt er een Bikkel gekozen en geholpen aan een betere toekomst. Ze helpen jongeren met een levensbepalende chronische ziekte of beperking bij het opstarten van een eigen onderneming.

Om je aan te melden moest je een hele vragenlijst invullen over wat je graag op zou willen starten. Uit de ruim 80 inzendingen koos de foundation welke 40 er goed genoeg waren voor de volgende ronde. Wij zaten in de volgende ronde… en dus weer in spanning.

Uit de 40 overgebleven initiatieven kozen verschillende mentor-bedrijven de 20 beste ideeën uit die op 7 juni mochten komen pitchen. Na een week in spanning te hebben gezeten kregen we het verlossende woord: “jullie zitten in de finale”.

Een drukke en spannende week volgde. We droomden over wat er zou gaan gebeuren als we Bikkel werden, maar er moest ook hard gewerkt worden. Er moest een pitch geschreven worden en we wilden iedereen foto’s, visitekaartjes en ons bedrijfsplan meegeven in een mooi mapje. Werk aan de winkel!

Op vrijdag 7 juni stonden wij voor een 22 kopige jury onze pitch te houden. De zenuwen gierden door onze kreupele lichamen. Na de pitch kregen we veel kritische vragen waar we gelukkig wel het antwoord op wisten. Maandag zouden we de uitslag krijgen…

Zaterdag 8 juni had ik het NK paratafeltennis. Hoezo leuke timing? Mijn controle over mijn spieren waren ver te zoeken maar toch speelde ik best lekker. Uiteindelijk werd ik tweede! Super blij met mijn behaalde plaats.

Trots stapte ik in de auto op weg naar huis. Halverwege zouden mijn moeder en ik gaan eten in een wegrestaurant. Wat ik toen nog niet wist was dat die bewuste autorit mijn hele leven op zijn kop zou zetten.

Ik kreeg telefoon van Nienke. Een harde vreugdeskreet drong in mijn oor. AUW maar hoe vet!

WIJ ZIJN BIKKEL!!!!!

We worden nu een jaar lang geholpen met Infinita. Een mooiere afronding van deze dag is bijna onmogelijk! Op naar een betere toekomst voor mensen met een beperking en/ of chronische ziekten!

Bekijk & lees alles columns door Yvette Moerdijk

Ook interessant