Columns

Geen grenzen, maar uitdagingen

6 maart 2017, Supportbeurs

Het Bikkelavontuur begon voor ons in november 2016 met een mooie kick-off in het BNN/VARA gebouw op het Mediapark te Hilversum.

Een dag die voornamelijk in het teken stond van elkaar leren kennen en anders te kijken naar beperkingen. In de ochtend werden de coaches en Bikkels gescheiden. De coaches gingen in een sessie, onder leiding van een aantal enthousiaste jongeren, aan de slag met het opstellen van hun eigen beperkingen. Hieruit bleek dat iedereen wel een (onzichtbare) beperking heeft. Het gaat er alleen om hoe jijzelf en anderen daarmee omgaan. Een beperking hoeft helemaal geen belemmering te zijn. Wijze woorden om het Bikkeljaar mee te starten!

Onze Bikkel, Nelle Kooren, is niet zomaar een Bikkel. Naast het feit dat ze heel intelligent is en precies weet wat ze wilt, is ze ook een Bikkel met een visie. Want waar koop je kleding waar geen luchtje aan zit? Geen luchtje van uitbuiting, kinderarbeid en buitensporige negatieve milieu-impact? Met die vragen in haar achterhoofd begon Nelle een aantal jaren geleden een zoektocht. Haar bedrijf, FairFrog, is het resultaat van deze zoektocht. Op de website FairFrog.nl verzamelen Nelle en haar team de mooiste en leukste producten van originele Nederlandse webshops met een goed verhaal.

Met dit mooie idee, gingen wij als coaches op zoek naar wat onze bijdrage daarin kon zijn. Hoe kunnen we samen met Nelle de krachten bundelen om FairFrog naar een volgend niveau te tillen? Vanaf dag één hebben uitgesproken wat we over en weer van elkaar verwachten en vormden we een team met elkaar. Zo kwamen we erachter, dat bepaalde expertise – in bijvoorbeeld marketing en zoekmachineoptimalisatie – hetgeen was dat onze Bikkel nog ontbrak om de onderneming nog beter onder de aandacht te brengen. Hierin konden wij als coaches een waardevolle bijdrage leveren, want het netwerk van drie mensen samen is altijd groter dan het netwerk van één persoon. Dus als coach help je een Bikkel niet alleen vanuit je eigen vakgebied, maar doe je ook een beroep op de kennis van anderen in je netwerk. Wij kunnen iedereen het coachen van een Bikkel aanbevelen, want je werkt aan je eigen skills en capaciteiten, maar geeft de Bikkel ook net dat duwtje in de rug, dat hij of zij nodig heeft om van een goed idee een succes te maken!

Blog voor Bart de Graaff Foundation, geschreven door Ayse Dindar & Jorick Abspoel, namens het BDO Fonds bestuur.

Bekijk & lees alle columns door de Bikkels van Bart de Graaff Foundation.

 

Ook interessant