Columns

Genietmomenten

29 mei 2017, Supportbeurs

We leven in een drukke maatschappij, waarin we veel dingen doen. Zelf ben ik ook altijd druk; werken bij Jaarbeurs, mijn eigen bedrijf, sport, een sociaal leven enzovoorts. Maar ondanks dat ik zo druk ben geniet ik wel heel erg van de dingen die ik doe.

Ik zal je mee nemen naar een paar fijne momenten de afgelopen weken.

Rolstoeltennistoernooi in de Vendee

Hoe tof is dat, dat je gewoon op een dinsdag- op woensdagnacht in de auto stapt en even naar West Frankrijk rijdt voor een tennistoernooi.
Dat het weer dan veel beter (droger en zonniger) is dan verwacht, maakt het nog fijner. Echt een vakantiegevoel!

Ondanks de ongunstige loting heb ik echt goede wedstrijden gespeeld en kijk ik terug op een mooi toernooi. De twee toernooien ervoor liep ik vast en blokkeerde ik in mijn spel. Nu heb ik die stap extra kunnen maken, dit was gelijk te zien in mijn spel. Alleen al om dit te ervaren zorgde ervoor dat ik met een glimlach op het veld stond. Maar ook dat ik fanatiek was! Ik betrapte mezelf erop dat als ik een mooi punt scoorde ik dan mijn vuist balde en echt genoot van het spel.

Intakegesprek mental coaching traject

Ik had een potentiele coachee op bezoek. Aan het einde van het gesprek vertelde de coachee dat het een heel fijn gesprek was, maar wat deze persoon ook zo bijzonder vond is dat ik zo krachtig, sterk en zelfverzekerd overkom dat ze eigenlijk niet eens doorhad dat ik een beperking heb. Totdat ik mee rolde naar de deur .
Ik heb geen enkel probleem met mijn beperking, maar ik kan er wel van genieten dat je zo’n goed gesprek hebt dat details die niet belangrijk zijn, zoals een beperking, niet opvallen.

Coachen op jeugdtoernooien

De laatste weken zijn er veel badmintontoernooien geweest waar ik gecoached heb. Het is fijn om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze spelers. En als ze dan trots op het podium staan omdat ze in de prijzen zijn gevallen, dan word ik daar heel blij van. Maar ook als ze niet op het podium staan, ben ik heel trots op deze spelers. Het proces is op deze leeftijd veel belangrijker dan het resultaat.

Nederlands Kampioen Para-Badminton

Eind april heb ik mee gedaan aan het NK Para-badminton. Voor de 7e keer op rij heb ik goud gewonnen in de single, dubbel en mix. Voor de 7e keer op rij de beste zijn, geeft een heel blij gevoel!
Er wordt gespeeld in verschillende klassen; rolstoel (daar speel ik in), staanders (o.a. beenprotheses) en kleine mensen. In alle categorieën spelen spelers die ik training geef. Ondanks mijn eigen goede prestatie, werd ik vooral heel blij om de vooruitgang en het plezier van de spelers te zien die ik training geef!

Hoe hou je zo’n druk schema vol?

Twee of drie keer per jaar evalueer ik de dingen die ik doe. Wat geeft energie en wat kost mij energie? Op die basis kijk ik naar wat ik wel en niet blijf doen. Laten we wel wezen, elke dag van huis zijn om te werken en ’s avonds training te geven (badminton) of zelf te trainen (tennis) kan alleen maar als alles in balans is en je positieve energie geeft. Helemaal als je een beperking hebt.

Wat geeft jou energie? En is jouw leven in balans?

Bekijk & lees alle columns door Ilse van de Burgwal.

Ook interessant