Columns

Gigolo

31 juli 2017, Supportbeurs

Van de week zat ik naar een maffe film te kijken. Zo eentje waarvan je denkt: ‘hoe verzin je het?!’ Maar het uiteindelijke moraal van het verhaal was eigenlijk best mooi en integer.

Deuce Bigalow: Male Gigolo gaat over een nogal klungelige man Deuce die aquaria-schoonmaker is van beroep. Hij past op een huis van een veelgevraagde gigolo, op zijn grote aquarium met dure vissen. En natuurlijk gaat dit fout. Om de schade te herstellen heeft hij veel geld nodig. Hij gaat aan de slag als… je raadt het al… gigolo. Zijn ‘pooier’ stuurt hem naar dames waar anderen niet naartoe willen. Op de een of andere manier voelen alle dames zich na zijn bezoek bevredigd en zeer gelukkig (en dat terwijl hij er maar met één echt seks heeft). Ondertussen wordt hij achternagezeten door een zeer gefrustreerde agent wiens vrouw aan het einde van de film ook klant blijkt te zijn.

Wat Deuce alle dames; een hele dikke, een hele lange, een met Gilles de la Tourette, een met een slaapsyndroom en een dame met één been (waar hij enorm verliefd op wordt) – oh ja… en de gefrustreerde agent met een hele dunne piemel – leert, is om op een positieve manier aandacht te schenken aan jezelf en elkaar. Het is misschien voor de hand liggend om je te focussen op je ‘minder’ mooie lichaamsdelen of beperkingen. De dames in de film krijgen daar vanuit hun omgeving ook veel, soms pijnlijke, reacties op. Ook Deuce moet even knipperen met zijn ogen als hij hen ontmoet, maar al snel ontdekt hij de mooie, leuke, sexy en grappige dingen aan de dames, en meneer agent. Zo is de dikke dame verzot op spelletjes die ze nooit doet omdat ze veel alleen is, masseert hij de enorm grote voeten van de lange dame die nog nooit eerder door iemand zijn aangeraakt, neemt hij de dame die allerlei scheldwoorden uitkraamt mee naar een honkbalwedstrijd waar ze gewaardeerd wordt om wat ze zegt, danst hij de hele avond met de dame met het slaapsyndroom nadat hij haar een helm heeft gegeven en samen met de agent bereidt Deuce een strip act voor om zo zijn vrouw te plezieren. Dit alles doet hij met humor en respect .

De jonge dame met één been heeft niet zelf om zijn service als gigolo gevraagd. Het waren haar vriendinnen die het zielig voor haar vonden dat ze nog nooit een date had gehad. Ze is onzeker over wie ze is en schaamt zich voor haar been. Ze is bang dat een jongen of man hierop afknapt.

Onlangs plaatsten we op de site van Support Magazine een bericht over pornoactrice Ivey. Ze verleent sekszorg aan mensen met een handicap. Ivey vertelt dat het sinds kort niet meer mogelijk is om sekszorg vanuit een pgb te vergoeden. “We gaan geen seks betalen van belastinggeld,” zo luidt de mening van sommige politici. Wat onderschat wordt, is dat het veelal om meer gaat dan alleen de daad, eigenlijk net als in de film. Voor veel mensen is het een veilige en zorgvuldige manier van jezelf en je lichaam leren kennen en accepteren. Hoe belangrijk is dat!?

Bron afbeelding: Everett Collection / Shutterstock.com

Bekijk & lees alle columns door Monique Wijnen (hoofdredacteur Support Magazine)

Ook interessant