Columns

Go 24 hours without complaining

4 september 2016, Supportbeurs

“Go 24 hours without complaining, not even once and watch how your life starts.”

Het is een uitdaging. Een dag niet klagen. Zou het mij lukken?

Ik weet niet eens meer hoe de dag ging. Waarschijnlijk heel gewoon. Opstaan, verzorging, nog even facebook bekijken en naar het werk. Na het werk snel eer naar huis omdat ik een nieuwe matras krijg van zo’n bedrijf dat zorgbedden verhuurt. Ben benieuwd.

Een jongeman komt binnen met het matras en vraagt waar hij moet zijn. Ik wijs naar de slaapkamer waar mijn bed staat (logisch toch?). Hij kijkt me vreemd aan en vraagt of het de bedoeling is dat hij het beddengoed er af haalt. Dat stond namelijk niet op zijn lijstje. Ik vroeg me af hoe dat dan anders moest gezien dat ik in een rolstoel zit en hij dat had kunnen weten gezien hij zorgmaterialen levert.

Hij deponeerde het oude matras met beddengoed op de grond en legde het nieuwe matras er op. Waar hij de oude matras neer kon zetten enn of ik even wilde tekenen… Ik vertelde dat ik niet zou tekenen als hij het oude matras niet mee zou nemen. Dat verwonderde hem. Wat moest hij nu doen. Mogelijk het nieuwe matras weer meenemen?

Ik stelde voor dat hij het bedrijf even zou bellen, omdat zij anders extra moesten rijden om het oude matras op te halen en ik geen zin had om nog een keer een middag thuis te moeten wachten.

Naar zijn baas toe werd ik omschreven als de vrouw die niet wilde tekenen. Daarna vertrok hij met de oude matras en tekende ik de afleverbonnen.

Helaas.
Ik heb niet kunnen ervaren hoe mijn leven aanvang nam, want ik moest nog iemand organiseren die mijn bed opdekte. Wat ik me nog afvroeg: hoeveel mensen die jongeman had afgezeikt die dag.

Meteen een klacht ingediend. Mijn energie voor die dag was OP.

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks.

Ook interessant