Columns

Groot denken en klein beginnen!

19 januari 2016, Supportbeurs

Geraniums? Wat zijn Geraniums eigenlijk? Ik weet het niet en stiekem wil ik het niet weten. Ik ben dol op bloemen, maar dan op mijn bureau naast mijn Apple en kopje koffie met een ‘puur met mintvulling’ chocolaatje als ik mijn hersens kraak over een nieuwe marketingstrategie.

Groot denken en klein beginnen

Groot denken en klein beginnen. Een van mijn meest dierbare zinnen. Bart de Graaff moet letterlijk en figuurlijk hetzelfde gedacht hebben destijds. Vanuit de kleinste puurheid opbouwen naar je droom. Ik was altijd een creatieve freubelaar. Zo begon ik jong mijn sieradenlabel naast school. Ik zoek altijd een combi tussen techniek, creativiteit en contact met mensen. Een soort handige nerd in sociale verpakking. Het leek me logisch om chirurg te worden. Toen ik voor mezelf steeds vaker in het ziekenhuis kwam kon ik mijn eigen logica ineens nergens meer terugvinden, heb overal gezocht. Inmiddels vond ik de marketing voor mijn eigen label zo leuk om te doen dat het kwartje viel: met sieraden creatief in handen en met marketing creatief in hoofd! De perfecte combinatie.

Overweldigende vrijheid

Wie wil pieken moet ook de dalen kennen want zo zit dat. De dalen waren heftig. Drie jaar van mijn leven op bed met de ziekte van Crohn, Endometriose en plus. De plus staat voor ‘extra’s aan variëteit in mankementen’ door de lage weerstand bij mijn auto immuunziektes. Het voelde alsof ik me per ongeluk had opgegeven voor het uitgebreide zorgverzekeringspakket en ik graag al mijn maximale vergoedingen wilde innen binnen elke rubriek. Alle zekerheden in het leven vielen weg. En daardoor zag ik opeens een overweldigende vrijheid. Alles was mogelijk, echt alles, elke stap. Ik had niks te verliezen of te bepiekeren. Damn wat was ik rijk!

Like the queen of my disease

 Die ziektes? Ach, dat rugzakje vul je en dan kieper je de rotzooi eruit en houd je het moois. Dan zet je ‘een portie durf’ op je verlanglijstje voor Sinterklaas en dan start je je eigen bedrijf. Mijn marketingbureau PUUR in Marketing werd zwart op wit. Tijdens dat proces gaf ik me op als nieuwe bikkel bij de Bart de Graaff Foundation en na een aantal rondes ging op zaterdag ochtend de telefoon. Het was onverwacht en met zweethandjes nam ik op: ‘JA!’. Door het dolle heen was ik, zo blij. Die dag droeg ik mijn Crohn, zo’n gouden, like the queen of my disease.

2015 

Een jaar met een gouden randje. PUUR in Marketing op papier werd PUUR in Marketing in het echt. Met een naambordje op de deur. Met samenwerkingen, met klanten en met een grote liefde. Het enige dat ik hoefde te doen was mezelf voor te stellen: ‘Hoi, ik ben Yuwita en ik heb een idee…’.Een goede marketeer is niet meteen een goede ondernemer. Daar kreeg ik hulp bij en gleed in de positieve stroom van de Bart de Graaff Foundation, mentorbedrijf Aegon en alle bikkels. Bikkel ben je niet voor even, ik heb er een familie bij. Mijn dank is overweldigend groot. Mijn lief zou zeggen: zo groot, duizend miljoen miljard.

Dit is geluk, PUUR geluk!

Blog geschreven door Yuwita:
Yuwita Slamet is Bikkel en heeft met behulp van haar mentorbedrijf
Aegon haar marketingbureau Puur opgericht. Ze heeft de ziekte van Crohn en
Endometriose, is regelmatig ziek en kan niet vijf dagen per week werken. Een
baan in vaste dienst lukt dus niet, zo heeft ze zelf ervaren. Dan maar thuis
zitten achter de geraniums? No way. Dankzij een ongelooflijke drive heeft
Yuwita haar eigen bedrijf op poten gezet, PUUR in Marketing.

Bekijk & lees alle columns door de Bikkels van Bart de Graaff Foundation.

Ook interessant