Columns

Helpende handjes

28 juni 2018, Supportbeurs

Het mag dan wel fysiek minder met me gaan, maar ik vind het nog steeds fijn nieuwe dingen te ontdekken en te ondernemen! Dat kan een avondje borrelen met vrienden zijn, een stukje fietsen of een bezoek aan het theater.
Helaas zijn niet alle evenementen, gebouwen, attracties etc. goed toegankelijk. Ook moet je soms ver reizen om een geschikte locatie te vinden. Het zou al makkelijker zijn als organisaties op hun website vermelden of ze toegankelijk zijn voor rolstoelers. Gelukkig willen veel mensen wel helpen. 

Er worden ook regelmatig aangepaste activiteiten georganiseerd.
Zo ben ik naar een handidag geweest van Hezemans indoor karting in Eindhoven. Ik vond het leuk, maar schrok er van hoe zwaar het was om te sturen! Er zijn eventueel ook duo karts, bij je reservering moet je aangeven welke aanpassingen je nodig hebt. Op de handidag was het goed om te zien hoe iedereen in en uit de kart geholpen werd, dan zie je wat voor verschil een paar extra handjes al maken! Zo is het helaas niet altijd, neem dus een paar helpende handjes mee, mocht dat nodig zijn. Ik zal de website vermelden onder deze column, helaas geven ze op hun site nog niet aan dat zij aangepaste karts hebben, maar ze zijn er wel!

                            
 
Waterski Vereniging WSV Maurik organiseert elk jaar een handidag. Dit is een dag waarop iedereen met een beperking kennis kan maken met waterskiën. Door deze grensverleggende activiteit en al die extra handjes die wel helpen maar zeker niet betuttelen, is er opeens veel meer mogelijk!
Eerst lig ik in het water of eigenlijk zit ik in het water op mijn zitski, het water is lekker fris, maar koud heb ik het niet dankzij mijn wetsuite. Ik word omhoog gehouden door een van de hulpverleners. Hij geeft me het handvat waaraan een touw zit, dat  mij aan de motorboot verbindt. ”Voeten naar boven, ben je klaar? “ vraagt hij. Ik knik, ik hoor de motorboot en het touw trekt zich strak… Bham een harde klap, door mijn armen.
Je kunt het, kom op, hou vast… naar boven kijken, zeg ik tegen mezelf. Ik voel een grote glimlach op mijn gezicht, wat een heerlijke overwinning  op me zelf, ik stuiter achter een boot!

De organisatie Sailability zit verspreid over Nederland, hier kun je leren zeilen. Mocht het zeilen je goed bevallen dan kun je ook met Sailwise op vakantie. Ik ben naar het Robinson Crusoe eiland geweest, hier kun je een paar keer per dag verschillende zeilboten uitproberen. Ook heb ik daar een heerlijke kanotocht gemaakt! De catamaran heb ik ook uit kunnen proberen, en het is mij toen nog gelukt om even in een trapeze aan de boot te hangen. Heerlijk die wind langs je oren terwijl je boven zee hangt. Je kunt ook kiezen om mee te gaan met een van de twee grote zeilboten.

Voor mij werkt het heel goed om te zien dat er nog een heleboel mogelijk is!

Hezemans.nl
Wsvmaurik.nl
Sailability.nl
Sailwise.nl/nl

Bekijk & lees alle columns door Ank van Ganzewinkel.

Ook interessant