Columns

Hoe geef ik mijn leven een zo leuk en zinvol mogelijke invulling?

14 juni 2016, Supportbeurs

In mijn vorige blog schreef ik hoe ik zoal mijn dagen besteed en dat het begon te kriebelen om meer dingen op te pakken binnen wat ik kan en wil. Ik wil zo mijn leven een zo leuk en zinvol mogelijke invulling geven.

Schrijven en blogs

Schrijven… dat is wat ik wilde! Met het schrijven van verhalen en gedichten ben ik al van kleins af aan bezig.
Mijn al bestaande blog Littlemisspj.com heb ik omgedoopt tot lifestyle blog, ik vertel daar meer over mijn beleving van de wereld.
Maar één blog vond ik niet genoeg. Ik ben nogal tegendraads aangelegd en ik merkte dat ik sommige mensen beter bereik met ‘rauwe werkelijkheid en schoppen tegen heilige huisjes’. Met ‘Rosy’s rebel life’ heb ik een blog die me dat biedt.

En dan wilde ik nog een mooie blog waarop ik mijn hobby’s laat zien. De resultaten van mijn tekenen en kleuren…, zingen…, fotografie.. van alles. Als het maar kleurrijk en creatief is… count me in!

Het beginnen van een blog , is dat nou moeilijk vraag je je af?
Een blog starten is heel erg simpel. Je kunt op Blogger of WordPress zo een account aanmaken en een mooie lay-out maken. Als lang typen niet lukt heb je spraakprogramma’s als Dragon speach. En dan is het aan jou wat jij op je blog wilt posten. En ja, er komen reacties. Leuke en minder leuke en ronduit vervelende. Maar dat hoort erbij. Ik heb al van vele mensen gehoord dat ik veel volgers inspireer of even blij maak. En ook dat is nuttig.
En nu, als SupportBeurs.nl columniste hoop ik echt vele mensen te inspireren. En ja je kunt op twee manieren naar alles kijken. Op de manier dat lukt niet of… met aanpassingen kan ik dat wel. Iets met halfvolle of lege glazen en acceptatie.

Lezen

Op je telefoon en een tablet kun je ook lezen. Op mijn galaxy note gaat als de avond valt ook het blauwe licht van het scherm uit, zodat ik niet wakker lig vanwege ‘scherm kijken’.

Films kijken & muziek luisteren

En muziek luisteren tenslotte… Als ik geen muziek had zou ik diep ongelukkig worden. Niks lekkerder dan je favoriete nummers te zingen. Vals of niet. Als JIJ je er maar lekkerder door voelt.

Nieuw(st)e afleiding; tekenen en kleuren

Er kwam nog meer nieuwe afleiding in beeld. Tekenen of kleuren. Ik voel me soms best onrustig, dat heeft te maken met mijn PTSS. Lastig maar toch moet ik ermee om leren gaan. Ik zocht iets om tot rust te komen naast yoga en meditatie. Iets wat mij tot nu toe heel erg hielp om maar niet het gevoel te hebben dat de vier muren van mijn huis op me af vlogen. PTSS gaat nogal eens gepaard met onrust en angst en paniekaanvallen… In tekenen en kleuren heb ik echt het ultieme middel gevonden om me te focussen op iets totaal anders. Soms lijkt het ook of ik echt helemaal afwezig lijk, zo kan ik opgaan in het kleuren. En zo worden mijn angst en paniek minder. Heel soms werkt het ook niet. Dan kruip ik tegen Daan aan. Die maakt me ook snel weer rustig.

Kun je potloden niet goed vasthouden, dan zijn er vele handige hulpmiddeltjes zodat je wel lekker je gang kunt gaan.

Je ziet, ik heb tal van hobby’s! Wat zijn jouw hobby’s?

Ook interessant