Columns

Ik ben gehandicapt en ik werk

10 februari 2015, Supportbeurs

Sinds 1983 heb ik werk. Omdat ik volledig afgekeurd ben kon ik gelukkig via de Sociale Werkplaats werk vinden. Mijn HBO-diploma kwam daar goed bij van pas. Ik werk buiten de Sociale Werkplaats (ik ben gedetacheerd).

Het is nu 2015 en de situatie is veranderd. Ik kreeg te horen dat men in de toekomst niet meer via de Sociale Werkplaats aan de gang kan gaan. Ik persoonlijk vind dat een gemis voor de volgende generaties.

Dat geldt gelukkig niet voor mij. Maar: degene die bij mij op mijn enige vrije dag helpt met het huishouden moet stoppen. Ik ben zo gelukkig dat iemand die ik al eerder gezien heb en vertrouw dat over neemt. Maar die komt op een andere dag en ik zit met beperkte energie. Daar moeten we nog een goede oplossing voor zoeken. Dan nog enkele medische problemen en door alles wat tegen zit (sommige dingen kan ik hier niet kwijt) protesteert mijn lijf extra.

Toen brak afgelopen vrijdagmiddag om 2 uur mijn rolstoel. Ik heb een reserve maar die loopt om de paar meter vast. Tja, vrijdagmiddag doen ze niet veel meer. Het weekend ook niet. Ze zouden met spoed een bon schrijven.Gisteren (maandag) werd de rolstoel opgehaald, die kwam dinsdagochtend op de werkplaats aan. Vanmiddag (dinsdag) kwam mijn rolstoel terug. Mijn lijf doet pijn van de slechte zithouding en ik heb 2 dagen thuis moeten blijven van mijn werk. Daar baal ik van: ik wil mijn werk naar behoren kunnen doen.

IK WIL MIJN WERK NAAR BEHOREN KUNNEN DOEN. Dan moeten andere dingen dus niet tegen zitten…!

Een gefrustreerde gehandicapte, Pia Hendriks

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks.

Ook interessant