Columns

Ik zoek een broek

14 november 2016, Supportbeurs

Sinds ik in een rolstoel zit, passen mijn kleren niet meer. Vooral mijn broeken, eigenlijk. Ze zakken van mijn heupen, mijn enkels hebben het koud, en de naden staan in mijn vel gedrukt tot het pijn doet. Ik moet dringend op zoek naar een nieuwe broek!

Ik spendeer mijn dagen in oversized joggings, zodat ze lang genoeg zijn van voor om tot aan mijn schoenen te geraken en hoog genoeg kunnen worden opgetrokken om niet met de billen bloot te eindigen na een paar minuten. En die joggings, die zijn groot genoeg om er een revalidatiecentrum in mee te smokkelen en zo onelegant als een varken met een roze tutu aan.

Zoektocht naar rolstoelkleding

Zo voel ik mij ook als ik mij een jogging aan laat doen. Dat probleem zou ik kunnen oplossen met een paar kleine aanpassingen, dan zou ik mezelf kunnen aankleden. Maar zo is er nog geen aangepaste kleding op de markt, ik moet er zelf moeite voor doen. Tenzij je velcro en rekkers een modestatement vindt. Ik ben ze in elk geval kotsbeu na het zoeken naar modieuze kleding voor rolstoelgebruikers.

Ik wil gewoon een tikkeltje uitstraling, het gevoel hebben mens te zijn en ik wil complimentjes over hoe mooi ik gekleed ben. Ik wil dat vrouwen zich omdraaien om naar mij te kunnen blijven staren, en niet omdat ik in een rolstoel zit, maar omdat ze mij knap vinden in mijn hippe kleding.

Zelfvertrouwen, daar gaat het hier over. En zelfstandigheid.

Mijn mode op wielen

Ik geef niet op, schuim tevergeefs het internet tientallen keren af en vind kleding voor 65-plussers en een paar hoopvolle sites die uiteindelijk blijken genoegen te nemen met rolstoelkleding die afschuwelijk is. Ik weet, over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar heel eerlijk: hebben jullie al eens aangepaste kleding gezien waar je op slag verliefd op werd?

Dat dacht ik al.

En terwijl ik dapper verder zoek naar mooie, comfortabele, handige, aangepaste kleding stelt iemand mij voor aan een bevriende modeontwerpster. Die stelt voor om met mij aan tafel te gaan zitten. En zo begint een avontuur waar ik een jaar geleden nog nooit van zou hebben durven dromen. Wil je meer weten? Lees dan mijn volgende blog!

Heb jij aangepaste rolstoelkleding? Waar koop jij ze?

Bron: blog door Steven Claeys voor Rolmodel.be en Onafhankelijkleven.be

Ook interessant