Columns

Infinita; een positieve wending aan de beeldvorming

27 maart 2013, Supportbeurs

Samen met een vriendin, Nienke, ben ik ruim een maand geleden officieel de Stichting infinita begonnen. Wij willen laten zien dat het beeld dat men heeft over mensen met een beperking niet klopt met de werkelijkheid. Er is helaas teveel discriminatie en negativiteit.Ook zou het leven voor mensen met een beperking een stuk makkelijker worden als er meer acceptatie komt. Zowel van de mensen die een beperking hebben als van omstanders.

We hebben binnen de stichting verschillende activiteiten om ons doel te bereiken. Zo hebben we een cursus ontwikkeld voor mensen met een beperking. Hierin leren we ze de situatie te accepteren en positief in het leven te staan.
We hebben verschillende lezingen over communicatie en gelukkig zijn ondanks mogelijke tegenslagen.
Verder zijn we een kookboek aan het ontwikkelen, een cursus voor basisscholen en één voor omstanders.
Op onze Facebook posten we positieve teksten en foto’s voor een gelukkig leven met eventuele beperkingen.
Ook verkopen we armbandjes met de tekst “you’re perfectly imperfect”. Dat is ook onze slogan want wij vinden dat je precies goed bent zoals je bent.

De roze wolk waar ik momenteel op zit komt vanuit de stichting. Uit het niets worden we ineens super groot. De armbandjes verkopen als warme broodjes, we hebben mooie contacten voor een stabiele toekomst en op Facebook hebben we vandaag met 1 post meer dan 1000 mensen bereikt.

Alles voelt als een droom. Zo onwerkelijk en zo fijn. We steken veel tijd in onze stichting en dan is het super leuk dat we van onbekenden berichtjes krijgen. Een teken dat het goed is wat we doen. De waardering betekent veel voor ons.

Ik wil iedereen dan ook super bedanken die via mijn columns op onze site een berichtje heeft achtergelaten.
We zullen er alles aan doen om de beeldvorming een positieve wending te geven, maar dit kunnen wij niet alleen. We hebben alle steun, likes op Facebook en naamsbekendheid hard nodig. Samen sterk voor een mooi en gelukkige samenleving.

Ook interessant