Columns

Laat je niet uit het veld slaan

29 mei 2016, Supportbeurs

Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik samen met mijn collega’s van BDO kennismaakte met Kirsten om haar te coachen bij het opzetten van haar lunch- en taartroom FRIS. Kirsten blijkt een energieke en vrolijke dame die weet wat ze wil. Je zou bijna vergeten dat haar gezondheid zo nu en dan alles behalve glad verloopt. Maar Kirsten laat zich niet uit het veld slaan en dat geldt ook voor haar drang om te ondernemen. Want ook op het gebied van ondernemen blijken kinken in de kabel onvermijdelijk.

Voortvarend gingen we van start, Kirsten had het ondernemingsplan al op de planken liggen en zelfs de locatie was in beeld voor de lunch- en taartroom. Gaandeweg ontdekten we dat de beoogde locatie toch teveel investering vergde en de eigenaar helaas niet voornemens was om hierin tegemoet te komen. Een tweede locatie leek ideaal, maar ook hier kwamen we er niet uit. Maar laat het hoofd niet hangen bij tegenslag! En dat hoefden we Kirsten niet uit te leggen… Schouders eronder en door! Zo maakte Kirsten een proefvoorstel voor museum Kaap Skil voor de uitbreiding van hun taartenassortiment, werd ze leverancier van het ontbijt bij de bijzondere overnachtingsplek Texel Yurts en sleepte een mooie klus in de wacht voor VVV-Texel, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

En als je je niet uit het veld laat slaan dienen mooie dingen zich aan, zo blijkt maar weer. Zeer recent heeft zich een nieuwe locatie aangediend en de verwachtingen zijn positief. Dat betekent klussen! Gelukkig vallen de investeringen mee omdat het een bestaande horecazaak is. Wij begeleiden onze Bikkel natuurlijk in het maken van goede contractuele afspraken. En daarna breken drukke, hectische tijden aan. Het toeristenseizoen staat voor de deur en 1 juni gaat FRIS open!

Blog geschreven door Richard:
Richard Bot is werkzaam bij het bedrijf BDO en mentor/coach van Bikkel Kirsten Dashorst. Zij woont op Texel, is niergetransplanteerd en heeft huidkanker. Kirsten gaat een duurzame ontbijt|lunch|taart|koffie|bar starten op Texel, Fris Texel, waar gebruik gemaakt wordt van lokale producten.

Bekijk & lees alle columns door de Bikkels van Bart de Graaff Foundation.

Ook interessant