Columns

Met humor overwin je alles

8 februari 2016, Supportbeurs

Intro:
Begin januari kreeg ik een astma aanval die met prednison niet helemaal onder controle te krijgen was. Ineens ging alles erg snel en had ik de twijfelachtige eer om als snelste aanmelding opgenomen te worden in een instelling ter observatie. Hier kunnen ze me goed onderzoeken en bekijken welke behandeling het beste gaat werken bij mij.

Afgelopen donderdag kreeg ik heel onverwacht een intake voor mijn longen. Als een soort last minute vakantie werd ik maandag al opgenomen ter observatie. Natuurlijk heel erg fijn dat ik zo snel terecht kon, door het een vakantie te noemen was het even net wat makkelijker.

We kregen bij de reispapieren ook een paklijstje mee met de bagage die je mee moest nemen. Maar als we goed kijken naar de kledinglijst is het toch wel een beetje een gekke lijst… Geen broeken, dus 4 dagen in mijn blote kont… of waren daar soms die zakdoekjes voor? Tja, ik neem toch maar wat broeken mee, je weet maar nooit.

Op de papieren stond dat ik maandag om 9:45 uur in moest checken. Echt ik lieg niet, zo stond het er. Vandaar ook dat het een beetje een vakantie leek. Dat vakantiegevoel ging snel verloren. We kregen de eerste uitleg bij de AA (red. Anonieme Alcohollisten). In de woonkamer stonden de stoelen in een kring om een klein tafeltje heen. In het midden zat een therapeut om ons voorlichting te geven. Daarna moesten we zeggen wie we waren en waarom wij er waren. Mijn slaapkamer grenst aan de AA… toeval?

Pluis is met me meegegaan tijdens de observatie. Pluis steelt alle harten maar vindt het hier geloof ik niet zo leuk. Zo probeerde ze te ontsnappen via het raam, maar nadat ik haar lief toesprak besloot ze toch nog even te blijven hangen.

Klinkt als een sprookje toch? Mijn opname? Ach, zo probeer ik het leuk te houden want eigenlijk is het best wel vervelend. Een sombere oude ruimte zonder leeftijdsgenoten en mijn kamer lijkt op een isoleercel qua wifi bereik. En het eten? Het eten is heel erg goed voor de lijn. Wat ben ik blij dat mijn halve koffer uit eten bestaat.

Nog 3 dagen observatie en dan krijg ik te horen of ik hier behandeld kan worden en ik 3 maanden op “vakantie” mag. Het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.

Bekijk & lees alles columns door Yvette Moerdijk 

Ook interessant