Columns

Plek voor aangepaste fiets in fietsenstalling?

26 augustus 2019, Supportbeurs

Fietsen is heerlijk. In mij jeugd heb ik heel wat kilometers gefietst. Tegenwoordig ga ik met eenhandbike vanwege mijn rolstoelgebruik.

Mijn doel is in ieder geval verder te komen dan de max van 20 kilometer. Ik ben 64 en moet opbiechten dat mijn handbike elektrisch ondersteund is. Maar genieten blijft het! Liever fietsen dan met de auto. Met de handbike de trein in en na het uitstappen weer verder. Op vakantie oefen ik een grote glimlach om mensen de fiets in mijn auto te laten tillen. Daar heb ik nog niets anders op gevonden…

Ik dacht: laat ik eens gaan uitzoeken waar je een bijzondere fiets kunt huren. Zeeland en Friesland willen fietsprovincie worden. Een verhuurpunt voor bijzondere fietsen hoort hier volgens mij dan bij. Van al mijn bevindingen heb ik een overzicht Bijzondere fietsen Nederland gemaakt, zie onderstaand de link hier naar toe.

Het was weer interessant om te doen. Ik kreeg als tip via Facebook het verhuurpunt van Middelburg. Dat is dan een kadootje voor mij. Driewielers moeten nog ooit worden toegevoegd aan dit overzicht. Zie hier de link.

In de plaats waar ik woon is er nergens in het centrum een fietsenstalling met plek voor aangepaste fietsen. Die horen nog niet bij het “plaatje”.

Aangepaste fietsen zijn DUUR, heel duur en mensen zijn er afhankelijk van voor verplaatsen.

Toen ik met een andere persoon contact opnam (hij houdt zich ook met toegankelijkheid bezig) en daar vragen over stelde, bleek dat ik niet de enige was die daar tegenaan liep.

Conclusie: net als een invalidenparkeerplaats in een parkeergarage moeten er ook plekken in bewaakte fietsenstallingen komen voor aangepaste fietsen.

Wie helpt er mee het overzicht aan te vullen?

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks >

Ook interessant