Columns

Rolstoel experience in de Koopgoot

23 februari 2014, Supportbeurs

Daar lagen we, meer dood dan levend op de bank in het studentenhuis van Nienke.

Het was zondagochtend en we waren net terug van het body boarden. Een soort van surfen, alleen dan liggend of zittend op een plank op een indoor-golf.

Doordat je continu op een golf zit is het best zwaar om je balans te houden!

Vermoeid besloten we toch even te gaan slapen. Na 5 minuten ging al de telefoon. Het programma van BNN “de social club”. Ze wilden graag een item maken met presentator en rapper Kraantje Pappie over ons en onze stichting Infinita.

De opnameploeg zou er binnen een uur zijn, dus was er niet erg veel tijd meer om te slapen. Want als je op tv komt wil je er ook nog een beetje leuk uitzien…

Na een kort interview namen we Kraantje mee in een rolstoel richting de Koopgoot in Rotterdam. Hij was erg enthousiast en wilde alles uitproberen in de ‘vierwieler’.

We begonnen bij een stoeprand. Boem, klets, bam, kraak, boink… Nee, dat ging niet helemaal goed. Na tientallen pogingen hebben Nienke en ik hem de stoep opgetrokken.

In de Koopgoot gingen we met volle snelheid van de helling. Super leuk! Ik ging zonder echt te remmen naar beneden. Eigenlijk zou daar een NK voor moeten komen. Zo gaaf om de snelheid te voelen. Het winkelende publiek keek verbaasd en her en der werden er filmpjes gemaakt, want zoiets was nog nooit vertoond.

Toen was het de beurt aan Kraantje.  Hij zou zich niet echt kwalificeren voor het NK rolstoel glijden. Langzaam, maar gelukkig zonder kleerscheuren, kwam hij beneden langs de steile helling. Het was zijn eerste keer in een rolstoel en dus erg knap dat hij deze uitdaging aanging.

Om de Koopgoot uit te komen besloten we dat de lift toch niet echt spannend was. Met z’n drieën rolden we de roltrap op om samen thuis te gaan eten.

Het was echt super leuk om onze rolstoel experience, die wij ook met onze stichting Infinita aanbieden, iets extremer te doen met een cameraploeg er bij. Want in de echte experience staan deze stunts niet standaard in het programma, maar kan… natuurlijk wel! ; )

Bekijk & lees alles columns door Yvette Moerdijk

Ook interessant