Columns

Rolstoelsoap

8 april 2013, Supportbeurs

Vanwege slijtage aan mijn huidige rolstoel, had ik een nieuwe aangevraagd bij de gemeente. Precies zo’n zelfde als de stoel waar ik al jaren in rondrol. En ook een elektrische voorkoppelfiets. Ideaal, dan zou ik naar het centrum kunnen tuffen, daar de voorkoppelfiets ontkoppelen en met m’n rolstoel verder rollen.

Juist op het moment dat de gemeente goedkeuring gaf, belandde ik in een revalidatiekliniek. De handbewogen rolstoel werd afgezegd, de voorkoppelfiets ook. In plaats daarvan werd een elektrische rolstoel voor me aangevraagd. Ik kon niet meer zelf rollen.

Na een paar maanden kon ik opeens weer rechtop zitten en in mijn oude vertrouwde, handbewogen rolstoel rondrollen. Ik heb de gemeente gebeld en de aanvraag ingetrokken. Zo’n elektrische rolstoel is erg beperkend voor me. Om daarmee buiten te komen moeten de tuindeuren open gezet en rijplaten klaargelegd worden. Met mijn handbewogen rolstoel kan ik door de voor- of achterdeur naar buiten. Nu ik het weer kan, doe ik het lekker zelf.

Opnieuw heb ik een traject ingezet voor een nieuwe rolstoel, mijn oude is nu echt aan vervanging toe. De gemeente eist dat ik daar eerst, samen met een ergotherapeut, goed over nadenk. Dat hebben we gedaan, de ergo en ik. We kwamen weer uit op een bijna dezelfde rolstoel als ik nu heb, maar dan met elektrische wielen, de zogenaamde e-motionwielen. Zeg maar trapondersteuning bij het rollen.

Vandaag wordt de rolstoel gebracht. Een spannende dag want het gaat zelden in ėėn keer goed, zo leert de ervaring. De rolstoel is stoer, sportief en heeft een mooie kleur. De extra stevige rugleuning is alvast gemonteerd. De elektrische wielen zitten eronder, ik krijg er meteen de afstandsbediening bij en veel uitleg. De armleggers zitten er niet bij, die worden nageleverd, want waren nog niet binnen. Toch mist er nog iets essentieëlsCol.
Het zitkussen.
 

Ook interessant