Columns

Rotterdam aan zee

10 augustus 2017, Supportbeurs

Als je in de regio Rotterdam woont is Hoek van Holland een goed bereikbare badplaats. Ik was er al vele jaren niet meer geweest en vond het wel weer eens leuk ‘de Hoek’ te bezoeken. Dat kwam er nu begin augustus van.

Het viel mij alleszins mee,  omdat de kwaliteit van de voorzieningen op en rond het strand de laatste jaren stukken beter is geworden,  zeker ook voor mensen met een beperking. We hadden nu een dag uitgekozen met redelijk maar niet supermooi weer, waardoor het niet al te druk was. Met een rolstoel of zoals in mijn geval met een loopfiets kun je nu via verharde paden het strand bereiken en langs de vele paviljoens slenteren,  zonder in het mulle zand terecht te komen. De zee is ondertussen steeds dichtbij.

Je hoort er behalve Nederlands veel Engels en Duits. De boten naar Engeland varen hier van oudsher vandaan, Duitse gezinnen zijn dol op het Hollandse zand. Hoek van Holland is zeker geen mondaine badplaats, maar het biedt wel een mooi strand en een mooi duingebied,  waar je ook als je een beperking hebt je thuis voelt. Er zijn goed toegankelijke paden. Er zijn trouwens ook strandrolstoelen en rollators voor op het strand die men gratis kan reserveren

Je hebt er voldoende aangepaste parkeerplaatsen en er is ook een aangepast toilet. Bij de VVV op het Zeeplein kun je  verdere informatie krijgen over wandelingen, fietstochten, musea en attractiepunten. Er is bijvoorbeeld een museum over de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.

Je ziet er bij de monding van de Nieuwe Waterweg natuurlijk veel schepen en ook de bedrijvigheid van de Maasvlakte is dichtbij. Als je in noordelijke richting kijkt, zie je bij helder weer in de verte de hoogbouw van Den Haag. Het is duidelijk dat Rotterdam werk heeft gemaakt van de promotie van ‘Rotterdam aan zee’.

De nieuwe metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland moet tot verdere verbetering gaan leiden. Dankzij de gelijkvloerse instap zal Rotterdam aan zee nog meer dan nu een toegankelijk dagje uit gaan worden. Ik hoop er nog vaak gebruik van te kunnen maken.

Bekijk & lees alle columns door José van Rosmalen.

Ook interessant?
Strand van Texel en Zeeland geschikt voor iedereen >
Stranden Den Helder toegankelijk >
Al rollend Spaanse steden aan zee ontdekken >

Ook interessant