Columns

Simpel genieten

17 juli 2016, Supportbeurs

Vakantie betekent voor mij: weg zijn van huis, werk en de dagelijkse sleur. In een andere omgeving op zoek gaan naar uitdagingen. Bijvoorbeeld met ons busje kamperen op de Veluwe, paardrijden in de oerbossen van Zweden, kanoën door de mangroves van Bonaire, met dolfijnen zwemmen op Curaçao, heerlijk genieten van het Portugese leven (vooral het eten), strandzeilen langs de kust van Frankrijk, in de wonderen wereld van sprookjes stappen in Denemarken, kunst bewonderen in Spanje, wintersporten in Italië, fietsen in Duitsland, ervaren hoe het leven in Bangladesh is, mooie steden en haar gebouwen bezoeken etcetera.

Op dit moment zitten we ook weer in de vakantieperiode. Aangezien mijn man Tinus niet in de grote vakantie vrij kan krijgen, gaan we meestal vroeg op reis, ook nu. Alleen gaat de reis dit keer niet zo ver: kamperen bij mijn ouders in een stacaravan op de Utrechtse Heuvelrug. En is deze heel anders, namelijk voor het eerst als gezin op vakantie.

Vijf maanden geleden is onze dochter Serena geboren. We wilden graag als gezin op vakantie, maar vonden de uitdaging groot. Thuis kan ik goed uit de voeten met Serena en is alles zo ingericht dat ik haar zelf kan verzorgen, maar op vakantie is dit toch altijd anders. Een paar extra handen van opa en oma komen goed van pas en het is natuurlijk hartstikke leuk voor alle partijen. We laden de bus in. Gelukkig hebben we een bus, want wat gaat er veel mee: kinderwagen, bedje, maxi cosi, wippertje, tas met kleding, luiers en billendoekjes. Alles past er op een haar na in. Bij aankomst installeren we de spullen in de blokhut, waar we met zijn vijven – Tinus, Serena, hulphonden Milo en Santi en ik – slapen. Het is maar goed dat ik korte benen heb, want aan het voeteneind kunnen we nog net een hond kwijt.

Van tevoren had ik van alles bedacht: dagje winkelen in Utrecht, een toer door het centrum van Amersfoort, een middagje Ikea. Maar het grappige is, dat we helemaal niet de behoefte hebben om ergens naartoe te gaan. We genieten heerlijk met elkaar. Op ons gemakje staan we op, keutelen wat, ontbijten uitgebreid en gaan lekker met de honden het bos in. Weer terug op ons honk is het weer wat eten, beetje slapen, gezellig spelen en weer eten. Het is geweldig om gewoon lekker naar Serena te kijken: hoe ze lacht, probeert geluidjes te maken, verwonderd is over wat ze ziet, hoe ze probeert dingen te pakken om meestal in haar mond te stoppen. Natuurlijk wordt ze daar ook moe van, dus slaapt ze heerlijk in de boslucht. Tinus, mijn ouders en ik spelen dan nog gezellig een potje Skipbo (een kaartspel). En de volgende dag ziet er eigenlijk weer hetzelfde uit. Deze vakantie is heel anders dan onze vakanties voorheen, maar evengoed weer genieten.

Eind november komt de Support Magazine Vakantiegids 2017 uit. Wil jij jouw unieke vakantie-ervaring delen met de lezers van Support Magazine!? Stuur dan voor 15 oktober een mail en foto naar: monique.wijnen@lakerveld.nl

Bekijk & lees alle columns door Monique Wijnen(hoofdredacteur Support Magazine)

Ook interessant