Columns

Stijlvolle kleding voor zittende mensen

31 augustus 2015, Supportbeurs

Als scrollend op mijn Facebookpagina zie ik ineens een oproep voorbijkomen met de vraag naar zittende mensen die mee willen doen aan een modeshow. De modeshow zal ter ere zijn van de lancering van een nieuw merk: A Body Issue. In de oproep zie ik een foto van een vrouw in een rolstoel die stijlvolle kleding draagt. Als ik verder lees begrijp ik dat de kleding speciaal aangepast is voor mensen in een rolstoel. Meteen klik ik het bericht weg. Mijn ervaring is dat aangepaste kleding vaak nogal lomp oogt en weinig smaakvol is. Als ik verder scrol bedenk ik mij dat ik, voordat ik besefte dat het om aangepaste kleding ging, de dame op de foto stijlvol gekleed vond. Snel scrol ik terug en lees het gehele bericht. A Body Issue is er speciaal op gericht om zittende mensen de mogelijkheid te geven comfortabele, betaalbare, maar vooral stijlvolle kleding te kunnen dragen. Door verschillende zittende mensen te scannen in een speciale stoel, heeft dit nieuwe kledingmerk een matenlabel kunnen ontwikkelen met een goede pasvorm voor zittende personen. Ik reageer op het bericht dat het mij leuk lijkt om mee te doen aan de modeshow.

Twee weken later, ik ben met mijn vriendin op vakantie in Zeeland, word ik gebeld. Als ik opneem blijkt het iemand van A Body Issue te zijn. Er gaat niet meteen een lichtje branden, maar dan weet ik het weer: dat leuke kledingmerk, speciaal voor mensen in een rolstoel! De vrouw verteld mij dat ze nog op zoek zijn naar een vrouwelijk model en vraagt of ik nog mee wil doen. Ik stem er meteen mee in. Het lijkt mij hartstikke leuk! Tussendoor heb alleen geen tijd meer om de kleding bij mij te passen. Het zal dus allemaal op de dag van de modeshow zelf moeten gebeuren.

Uiteindelijk is het dan zover. Zonder make-up en in makkelijk te wisselen kleding ga ik op weg naar Arnhem. Daar aangekomen blijkt de show in een prachtige, grote kerk plaats te vinden. In mijn rolstoel kleed ik mij, samen met iemand die ik net voor het eerst ontmoet heb, om. Nog nooit in mijn hele leven heb ik een rok aan gehad. Doordat ik altijd zit vond ik ook niet mooi staan. Deze rok geeft mij direct een elegant gevoel. Ik voel me er comfortabel in! Op de rok krijg ik een aangepaste shirt aan. Ook deze serie prachtig, blijft netjes op mijn schouders zitten en voelt prettig aan. Als ik in de spiegel kijk zie ik een zakelijk geklede jongedame. Precies zoals ik er als onderneemster uit zou willen zien. Nadat ik volledig omgekleed ben, krijg ik een kapschort aan, krijg ik prachtige make-up op en wordt mijn haar elegant opgestoken. Uiteindelijk voel ik mij helemaal geweldig. De kleding zit heerlijk en staat fantastisch! Niemand kan zien dat deze kleding speciaal aangepast is voor zittende mensen.

Met veel plezier rijd ik met een groep zittende mensen een aantal keer de catwalk op. Steeds showen we een nieuw setje, klappende mensen in de zaal en worden er foto’s gemaakt. Een hele beleving die mij nog lang bij zal blijven!

Bekijk & lees alle columns door Josje Hillenaar.

Ook interessant