Columns

Toegankelijk Scheveningen

25 juli 2018, Supportbeurs

Omdat ik 35 werd, hebben mijn moeder en ik een nachtje in Scheveningen geslapen, altijd fijn: zee, strand, hapje en een drankje en heel makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf station Den Haag kun je makkelijk met tram 9 naar Scheveningen. De tram is aangepast, zodat je er met de rolstoel makkelijk in rijdt!

We overnachten in het Ramada hotel, Zwolsestraat straat. Niet aan maar vlak bij de zee. Er zijn kamers met aangepaste badkamer. Het zijn mooie kamers, je kunt er ook zelf thee of koffie maken. We hoorden een irritant geluid, bij de receptie vertellen ze dat datons alarm is: we hebben dat per ongeluk geactiveerd. Helaas heeft het alarm alleen ons geactiveerd en niet de hulpverlener.

Na een kopje thee, lopen we naar zee, ze zijn hard aan het werk op de boulevard, er wordt veel gesloopt. Er wordt een verhard pad op het strand gemaakt, helaas is het nu nog niet af. Er staan ook nog geen strandtenten: het is nog vroeg in het jaar. Dan maar een stukje taart in een cafeetje op de boulevard, die zijn er genoeg. De meeste hebben een plankje bij de deur liggen zodat je met een rolstoel naar binnen kunt.

Een invalide wc hebben ze helaas niet in ons cafeetje, daarvoor moet je naar het shopping center, Shopping by the Sea. De wc daar op de begane grond is open tot 18 uur, moet je daarna, dan kan dat op de bovenste verdieping tot 22 uur. Bereikbaar met een lift.

‘s Avonds gaan we naar het Circustheater en genieten daar van de Lion King. Hier zijn rolstoel plaatsen en een aangepast toilet. De bediening is  vriendelijk en je merkt dat ze gewend zijn rolstoelers te helpen.

Na nog een wijntje op de boulevard gaan we terug naar het hotel.

Na het ontbijt, waarbij ik geholpen wordt door iemand van het hotel, gaan we naar Beelden aan Zee. Je kunt dit museum in komen door een rolstoellift. Het museum ligt tegen de duinen aan, hierdoor is het al de moeite waard om even te bezoeken! De museumkaart is hier geldig en er is een rolstoel wc,

Daarna  lopen we naar De Pier, hier rol je makkelijk naar binnen. We zitten er heerlijk achter het glas in de zon, zo kunnen we toch even dicht bij de zee zitten, boven de zee zelfs!  Op het dak van De Pier komen is helaas niet mogelijk, de lift is stuk, maar hij is er dus wel!

Op de terugweg kijken we nog even in het museum Muzee, hier is de cultuur- en vis historie van Scheveningen in beeld gebracht. Het is in een toegankelijk oud schoolgebouw dat geeft al een mooie sfeer, ook hier is een aangepast toilet en geldt de museumkaart.

Daarna gaan we in Den Haag  Indiaas  eten, ik vind dat zo lekker! Helaas is het moeilijk binnen komen in restaurant Taj Mahal, het is dat ik nog uit mijn rolstoel kan, anders was het niet mogelijk. Het eten is heerlijk. De wc is een lastige trap op.

We hebben twee fijne dagen gehad. Ik ga als een 35 jarige weer naar huis.

Bekijk & lees alle columns door Ank van Ganzewinkel.

Ook interessant