Columns

Tough Ground

15 mei 2016, Supportbeurs

Mijn naam is Michaelrobbert Brans, 35 jaar en getrouwd met Joyce. Samen hebben wij één dochter van 13 maanden. Ooit zag dit er door mijn achtergrond iets anders uit want in 1995, 1998 en 2001 ben ik getroffen door de ziekte kanker waardoor mijn gehele rechterbeen is afgezet.

Een handicap is geen beperking

 Ik ben inmiddels gezond en heb zeker niet stil gezeten. Zo heb ik bijna 10 jaar lang een reclame bureau gehad en wat uitstapjes gedaan naar andere projecten. Ik ben altijd op zoek naar mooie uitdagingen en de meest recente heb ik gevonden in Team No-Limits. Dit is het Obstacle Run en tevens ambassadeurs team voor het Revalidatiefonds. Met dit team willen wij laten zien dat een handicap geen beperking is. Samen met dit team doe ik mee aan diverse Obstacle Runs. Naast Obstacle Course Running (OCR) doe ik tevens aan Crossfit, samen maken deze twee sporten mijn dagelijkse sportactiviteiten compleet.

Meer sport

Begin 2015 kwam ik op het idee om meer met mijn sport te gaan doen. Mijn toenmalige bedrijf had niet echt meer de potentie om te groeien dus ik moest kiezen. Blijven aanklooien of compleet het roer omgooien en iets nieuws gaan doen. Ik besloot het laatste en ontwikkelde het idee om met indoor Obstacle Course Running een bedrijf te starten.

Mijn beste vriend kwam enkele weken later met het idee om samen een Crossfit box te starten. Een Crossfit box is een andere benaming voor een Crossfit school. Na een korte meeting besloten we om te kijken of we onze ideeën konden samenvoegen. Crossfit en Obstacle Course Running zijn immers twee sporten die elkaar alleen maar kunnen versterken.

Bart de Graaff Foundation

 We doken enthousiast in ons plan en via een sportvriend werden we geattendeerd op de selectieprocedure van de Bikkels voor 2016 van de Bart de Graaff Foundation. In eerste instantie twijfelde ik nog om ons in te schrijven, want wie zegt dat ons idee goed genoeg is? En daarnaast, we doen het met zijn tweeën en dat is niet gebruikelijk bij de Bikkel selectie.

Onze visie was dat we samen meer konden bereiken en de kans van slagen groter zou zijn. Onze aanmelding werd uiteindelijk goedgekeurd. Beetje bij beetje ontstond er een redelijk ondernemingsplan. Ons plan schopte het tot de finale en samen reden we naar Hilversum om ons concept te pitchen.

Help mij!

 Ik dacht te pitchen voor maximaal 10 mentorbedrijven maar het bleken er zeker 30 te zijn. Zoveel mensen had ik niet verwacht… maar ik vertelde mijn verhaal. Na afloop stond ik met een enorme droge mond. Het was eventjes stil totdat de vragen los kwamen. Wat zijn de kosten, hoe heb je dit en wat is dat?  Ik kon maar aan één ding denken en dat was: HELP MIJ! Wat waren we trots toen na korte tijd het verlossende telefoontje volgde en we tot een van de Bikkels van 2016 werden uitgeroepen. De eerste stap om ons bedrijf Tough Ground te realiseren was gezet!

Crowdfunding voor Tough Ground

 Inmiddels zijn we maanden verder en is ons plan tot in de puntjes uitgewerkt. Tough Ground wordt de eerste indoor sportomgeving waar Crossfit en Obstacle Course Running worden gecombineerd. Deze competitiebaan, met een oppervlakte van 700 m2 en alle bekende obstakels, is uniek in Nederland vanwege de grootte en de combinatie met Crossfit. Een plek voor ambitie.

Het is dé trainingsplek voor beginnende én elite Obstacle Course Runners, Crossfitters, valide en minder-valide sporters die het uiterste uit zichzelf willen halen. We hebben enorm veel stappen gemaakt met steun van ons mentorbedrijf BTC Teleconsult en zetten nu alles op alles om onze begroting rond te krijgen. Om dit te realiseren zijn we een Crowdfunding campagne begonnen waarmee we 60.000 euro hopen op te halen. We kunnen alle steun gebruiken, dus help ons via Doorgaan.nl/toughground.  
Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken, maar zoals elke ondernemer zullen ook wij moeten knokken voor succes!  

Sportieve groet,
Michaelrobbert
Toughground.com

Blog geschreven door Michaelrobbert:
Michaelrobbert Brans is een fanatiek obstacle runner. Hij komt uit Zeewolde en mist zijn rechterbeen, bekken en heup als gevolg van botkanker. Hij werkt samen met Mentorbedrijf BTC Teleconsult en partner Dennie aan het opbouwen van een allround sportcentrum.

Bekijk & lees alle columns door de Bikkels van Bart de Graaff Foundation.

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor de SupportBeurs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, columns en aanbiedingen.

Ook interessant