Columns

Vakantie blijft een “uitdaging”

17 december 2018, Supportbeurs

In mijn zoektocht naar een rolstoel-aangepaste accommodatie in Zeeland kreeg ik het volgende bericht:

Dank voor uw interesse in ……. Onze badkamer voor mindervaliden is dusdanig aangepast dat we hem niet meer als zodanig gaan verhuren. Er werd zo weinig gebruik van gemaakt door mindervaliden en iedere mindervalide wilde zo zijn eigen aanpassingen met betrekking tot beugels, douchestoel en dat soort zaken. Het spijt ons u te moeten mededelen dat wij u niet van dienst kunnen zijn. Wellicht kunt u het eens proberen bij …”

Ik was boos op DIE mensen. Mensen die in het verleden geprobeerd hadden hun accommodatie aan te passen. Hoe ze dat gedaan hadden weet ik niet. Mogelijk hadden ze te veel commentaar gehad.

Het hield me behoorlijk bezig.

  1. Vervelend dat er weer een aangepaste accommodatie minder was.
  2. Waren zij echt zo slecht aangepast?
  3. Wanneer ik op vakantie ga zou ik de mogelijkheden van thuis het liefst overal tegen willen komen. Dat valt meestal tegen.
  4. Ik wil mijn frustraties niet bij hen neerleggen, per slot waren zij een van de weinigen die een poging tot aanpassen hebben gedaan.

Er zijn niet zo veel aangepaste accommodaties en het is een behoorlijk zoekwerk om de goede te vinden. Ik zoek meestal via “Eefke droomt”, zij heeft echt haar best gedaan goed aangepaste accommodaties te vinden maar ook daar kom je dingen tegen die je anders zou willen. Vakantie blijft “een uitdaging”.

Een opsomming van mijn vakantie ervaringen uit het verleden: van te gladde vloeren in de badkamer, een oprit aan de buitenkant die je eerst moet weghalen voor de deur dicht kan, een te steile oprit, een lampje waar je je hoofd aan stoot omdat het bed verschoven moest worden. Een te laag bed zodat je je mede- vakantiehouder midden in de nacht wakker moet maken om naar de toilet te kunnen. Badkamers waar je niet in kan. Het blijft een “uitdaging” vakantie vieren.

Speel je de opmerkingen terug aan de verhuurder van de accommodatie? Ehhh…

Dat ligt er aan of zij er voor open staan. Ik was ooit ergens blij dat ik er een week door kon brengen en een cursus doen. Maar wel een lastige logeer situatie daar.

Maar om bovenstaand antwoord te krijgen wanneer je denkt te kunnen reserveren voor een aangepaste accommodatie is ook niet leuk.

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks >

Ook interessant