Columns

Vakantietips voor het nieuwe jaar

27 december 2014, Supportbeurs

Jeetjemina, beste SupportBeurs.nl-lezer, wat heb ik ontzettend veel reacties gekregen om mijn vorige column “Mobiliteit gejat”. Hartelijk dank daarvoor! Fijn om te lezen dat jij je herkent in mijn verhaal. Ik kan je melden dat er inmiddels weer nieuwe accu’s in de bureaurolstoel zitten en dat hij weer rijdt als een zonnetje :). Mijn werkgever gaf meteen opdracht om er nieuwe accu’s in te plaatsen. Tsja, we hebben de diefstal wel gemeld bij de politie, maar echt actie of reactie kwam er niet.

In het begin heb ik de stoel iedere keer netjes in het aangepast toilet geplaatst, die ik kan afsluiten. Maar ja, dit was iedere keer pielen om vanuit mijn grote elektrische Trax de bureaurolstoel achteruit het toilet in te rijden (en iedere keer om hulp vragen, doen we natuurlijk niet :). Na een keer of vier was ik het zo zat. Ik dacht: “Potverdorie, ik ga me niet aanpassen aan zo’n idioot die dit flikt.” Bovendien zou iemand anders die het toilet nodig heeft, last hebben van mijn bureaurolstoel. Dus: mijn stoel staat wederom gewoon in de kelder. De angst dat het weer zal gebeuren, heb ik losgelaten en tot nu toe gaat het goed.

De afgelopen twee maanden ben ik druk geweest met het decembernummer van Support Magazine en de Vakantiegids 2015. Twee mooie en bijzonder interessante nummers, al zeg ik het zelf. Zo staan er deze keer bordenvol doe-vakanties in voor binnen en buitenland, zowel in de zon als de sneeuw. Wat dacht je van een reis naar het sprookjesachtige Lapland of het compleet tegenovergestelde Caribisch Bonaire? Een rondreis met een eigen camper door Amerika en Canada of een weekje creatief bezig zijn op de Veluwe? Ook kun je lezen wat je sinds dit jaar allemaal kan doen en beleven op Mallorca, hoe toegankelijk festivals tegenwoordig zijn en dat je, met welke beperking ook prima kunt paragliden, zelfs in Nederland. De eigenaar van een Oostenrijks hotel vertelt over de voorzieningen die zij hebben getroffen voor hun vakantiegangers met een beperking en wat dit hen heeft opgeleverd, in tegenstelling tot wat het heeft gekost. Kortom: een heerlijk nummer om als je thuis op de bank of in de stoel zit lekker bij weg te dromen!

Voor nu wens ik je fijne feestdagen en alle goeds voor 2015.

Bekijk & lees alle columns door Monique Wijnen

Ook interessant