Columns

Voetveren ontdekken met e-handbike

10 november 2013, Supportbeurs

Mijn Athene-avontuur heb ik al eens beschreven.

Maar sinds ik mijn nieuwe e-handbike heb, had ik me voorgenomen in Nederland op fietsvakantie te gaan.

Helaas bleken de accu’s van mijn e-handbike maar tot 20 kilometer te gaan. Ik moest dus niet al te ver van huis willen.

Mijn zus wilde graag mee, volgens mij had ik haar in mijn enthousiasme het idee gegeven dat ik hele afstanden kon… Zij kwam bij mij logeren, in Eindhoven.

We hebben 4 dagen diverse routes gefietst.

De dag die ik het leukste vond
Er is een site “vrienden van de voetveren”, waar je alle kleine pontjes in Nederland kunt vinden. Wij met de trein naar Oss en van daaruit naar het dichtstbijzijnde pontje gefietst, ongeveer 6 kilometer. We kwamen in een mooi watersportgebied terecht! Op een terrasje gezeten en daar zitten kijken hoe de boten te water gelaten werden, terwijl mijn e-handbike aan de oplader stond. Even later werd er een e-bike naast gezet.We fietsten langs en over een dijkje en bekeken aan de ene kant de oudere huisjes en aan de andere kant de campings, de drijvende woningen en de bootjes. Nog even bij een molen binnengegaan.

We hadden een picknik aan het water vanwaar we een ander pontje konden zien. Mijn zus is nog lekker op het gras in de warme zon in slaap gevallen. Toen weer met het pontje terug richting Oss. Nog even door de stad getourd, winkels gekeken en weer op naar het station.

Ik heb meteen extra accu’s aangevraagd, geen idee of dat gaat lukken…

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks

Ook interessant