Columns

Voor mij als Bikkel schijnt de zon

19 februari 2016, Supportbeurs

Mede dankzij de Bart de Graaff Foundation! Want als één van hun eerste Bikkels, voel ik mij een bevoorrecht mens en realiseer ik mij nu vele jaren later wat het is om een Bart de Graaff Foundation Bikkel te zijn. Ik ben er dan ook zeer trots op dat ik tot op heden nog steeds administratief ondersteund word door deze organisatie.

Als enige Sportbikkel destijds heeft de foundation er in het begin van mijn sportcarrière voor gezorgd dat ik een startkapitaal kreeg van 10.000,- Euro. Hiermee kon ik als eerste 100% blinde gaan golfen en lessen op de golfbaan de West-Friese te Westwoud enerzijds en anderzijds werd er direct gestart met een publiciteitscampagne, die bestond uit radio interviews, t.v. optredens zoals bij Life and Cooking en RTL Life en de landelijke dagbladen waaronder de Telegraaf en Het Parool.

Ook werd ik klaargestoomd om op eigen benen te staan middels cursussen, waaronder het benaderen van sponsoren en het maken van plannen en doelstellingen. Nu kan ik gerust stellen dat al ik geleerd heb en al hetgeen zij tot nu toe voor mij hebben betekend, dit zich ruimschoots heeft uitbetaald en heeft bijgedragen dat ik topsporter ben geworden.

Mijn materiaal sponsor is Titleist waar ik een contract heb voor onbepaalde tijd. Met DEEN supermarkten als financiële hoofsponsor en vele B-sponsoren is er voor gezorgd dat op middellange termijn mijn golfcarrière veilig is gesteld.

Cutter & Buck (golfkleding) en Dirk de Wit mode zorgen er beide voor dat ik voor, tijdens en na de wedstrijden er tip top bij loop en de Bril Service heeft mij voorzien van hippe geblindeerde zonnebrillen.

Ik geef lezingen en demonstraties bij bedrijven en vertel hoe ik met veel doorzettingsvermogen en gebruikmakend van mijn talent in de Top 12 van de wereld en de Top 8 van Europa van de blinde golfers terecht ben gekomen. Ik maak hierbij een koppeling naar het bedrijfsleven waar voor mij hetzelfde geldt naar mijn bescheiden mening.

Middels een vijf-jaren plan, waar ik en mijn begeleidingsteam bestaande uit twee golf professionals, een fysiotherapeut, een bewegingsdeskundige, een coach van het sportcentrum en Corine van Ruissen van de Bart de Graaff Foundation deel van uitmaken, is dit mijn uitgangspunt en doelstelling!

Ik ga voor het Olympisch Goud in de categorie B1 100% blind, bij de eventueel te houden Pre Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Alles moet daar de  komende vijf jaar voor wijken.

Ook leuk om te weten is dat de Bart de Graaff Foundation er voor gezorgd heeft dat ik kan trainen op de Golfbaan De Goyer te Eemnes. Hiermee worden mijn trainingsmogelijkheden enorm uitgebreid om mijn doelstelling te halen.

Bij de Bart de Graaff Foundation kun je te allen tijde terecht voor meer info zoals lezingen en/of sponsering. Deze inkijk van mij als Bikkel geeft een goed inzicht in wat ik samen met de foundation tot nu toe heb bereikt en wie weet meer, tot ziens.

Voor de golfers onder u, hou de bal in de baan.
Bikkel Ronald Boef

Blog geschreven door Ronald:
Ronald Boef is Bikkel en heeft met golfen een handicap van 20, maar zijn tweede handicap heeft een grotere betekenis! Ronald is namelijk totaal blind geboren, je mag het dan ook een topprestatie noemen dat Ronald op top niveau golft. Op dit moment speelt Ronald zowel in de Top 12 van Europa en de Wereld in de B1 groep 100% blind. Zijn ambitie is een gouden plak op de Olympische spelen in Japan in 2020, als golfen voor minder-validen olympisch wordt.

Bekijk & lees alle columns door de Bikkels van Bart de Graaff Foundation.

Ook interessant