Columns

Wat heb jij?

24 september 2019, Supportbeurs

Als roller moet je hem met enige regelmaat voeren. De ‘wat heb jij?’ conversatie. 

Als je in een rolstoel zit ben je blijkbaar verplicht om aan iedere willekeurige  en wildvreemde vragensteller te melden wat je allemaal hebt.

‘Wat heb jij?’ ‘Hoezo?’ (soms durf ik ‘hoezo?’ te vragen) ‘Je zit toch niet voor niets in die rolstoel?’ (gaat het dan verder)
Je kunt dan uiteraard gewoon geen antwoord geven, want het is best een onbeschofte vraag.  Of net doen of je de vraag niet begrijpt. ‘Wat ik heb? Ik ben een beetje verkouden, maar het is al bijna over hoor’ Maar nog leuker is keihard liegen, ik kan het u aanbevelen ik vind het altijd enorm plezant. Voorbeeldje doen?

Onbeschofte vragensteller ‘wat heb jij?’  
U ‘Hoezo?’,
Onbeschofte vragensteller
‘Je zit toch niet voor niets in die rolstoel?
U ‘
Nee daar heb je helemaal gelijk ik, ik zal het je vertellen. Ga anders even zitten joh. Nou, komt-ie hoor…

Ik liep dus rustig door het park. Toen had ik nog niks hé, voor de duidelijkheid. En toen kreeg ik opeens heel veel slaap dus ben ik even in het gras gaan liggen in de zon. Blijkbaar ben ik daarna in slaap gesukkeld. Nou, en toen is het dus gebeurd. Terwijl ik lekker lag te slapen is één van mijn ruggenwervels opgegeten door een eend.
Met als gevolg dat ik nu dus niet meer kan lopen en daarom leek het mij handig om een rolstoel aan te schaffen, want om mij nou de rest van mijn leven tijgerend voort te bewegen leek me ook geen pretje. Maar je hebt gelijk, die rolstoel kreeg ik niet voor niets, dus jouw vraag ‘je zit toch niet voor niets in die rolstoel?’ kan ik bevestigend, en ik hoop naar tevredenheid beantwoorden.

Ik garandeer u dat u van deze vervelende vrager wel even verlost bent.

Lees meer columns van Burugo op de website van Dwarslaesie Organisatie Nederland of volg Burugo op Facebook

Ook interessant