Exposant

20 jaar Able2: hulpmiddelen met onbeperkte mogelijkheden

20 april 2022, Supportbeurs
Able2-Support-Jaarbeurs-Utrecht

Een pen om mee te schrijven, een rollator om mee te lopen, een beugel ter ondersteuning of een lichttherapiebril tegen de winterblues. Het zijn allemaal hulpmiddelen die ons leven aangenamer, makkelijker en mobieler maken.

Bedrijf Able2 levert deze hulpmiddelen – toegankelijk voor iedereen en gemaakt met zorg – via de vakhandel. Hierbij kun je denken aan medische speciaalzaken, thuiszorgwinkels, apotheken en zorginstellingen. Able2 viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en neemt al vanaf begin af aan deel aan Support beurs. Ter ere van deze gelegenheid spraken we met Managing Director Richard van Eekelen over het succes van zijn bedrijf.

Hallo Richard, gefeliciteerd met jullie jubileum! Kun je ons meenemen door de afgelopen 20 jaar?

Het begon eigenlijk allemaal spreekwoordelijk bij mij op zolder. Ik ben in de auto gestapt met een klein pakket aan producten en gewoon langs talloze potentiële klanten gereden. Door het gesprek met ze aan te gaan, had ik al snel door dat ze wel wat in mijn concept zagen. Zo ontstond Able2.

Vanwege de zeer snelle groei moesten we al snel naar een “echt” magazijn verhuizen, inclusief personeel en een extra vertegenwoordiger voor Nederland, zodat ik de focus op België kon leggen.
Omdat mijn Frans niet zo best was, maar ik wel graag de grenzen over wilde, nam ik een tweetalige Belg in dienst. Dat was het startschot voor harde groei van het bedrijf. Er kwam nog een magazijn bij en inmiddels zijn we actief in Engeland, Spanje/Portugal, Denemarken en Frankrijk. Ik voel mij prettig binnen Europa, dus daar ligt nog steeds de focus.

Wat zijn de laatste jaren de grootste veranderingen geweest voor Able2 en op de markt voor hulpmiddelen?

Ons portfolio is steeds groter geworden en blijft groeien: zo komen er ongeveer 20 tot 50 producten per jaar bij. Ons motto is: als Able2 het niet heeft, dan heeft niemand het. Binnen dat motto willen we innovatief en vernieuwend blijven. Bovendien proberen we naar allerlei beurzen te gaan, internationaal en nationaal, waaronder de Support beurs.

Je noemt een voortdurend groeiend productenportfolio. Wat zijn jouw favoriete producten?

Met een assortiment van ruim 2000 artikelen vind ik het best lastig om er paar uit te halen. Ieder product heeft namelijk een noemenswaardig verhaal…

De Handycup is bijvoorbeeld al 20 jaar niet weg te denken uit ons assortiment. Dit is een schuine, transparante beker met grote handgrepen, bedoeld voor personen met coördinatieproblemen en met beperkte grip.

De Mobeli® mobiele wandbeugel is ook een revolutionaire ontwikkeling, waarbij de vacuümstand, en daarmee de hechtkracht, wordt gemeten en gecontroleerd. Een oplossing voor mensen die niet mogen of willen boren.

Trust Let’s go Rollatoren zijn lichtgewicht en hebben een modern design. Een hulpmiddel moet praktisch zijn, maar mag ook zeker gezien worden!

Gripo is een solide grijppaal die je helpt bij opstaan en ondersteuning biedt waar en wanneer je die nodig hebt.

Able2 op de Support beurs

Able2 is al  vanaf het begin een bekend gezicht op de Support beurs. Wat vinden jullie zo prettig aan deze beurs?

Het voordeel van de beurs is dat je in contact komt met zowel zorgprofessionals als consumenten. Hierdoor krijg je soms een andere kijk op producten. Onze accountmanagers kunnen op deze manier op meerdere niveaus onze producten promoten. Ik ben blij dat het dit jaar weer doorgaat! We hebben de beurs door de jaren heen van een klein compact event naar een grote stralende happening zien groeien. Het is professioneler geworden, de marketing is bijvoorbeeld een stuk beter dan 20 jaar geleden.Ik verwacht dat de Support beurs ook dit jaar weer goed bezocht wordt.

Hoe heeft Support beurs Able2 geholpen zich te ontwikkelen?

De beurs heeft geholpen om ons in contact te brengen met de juiste mensen. Ik kan me ook het innovatieplein herinneren, waar bezoekers bestek konden testen dat ze normaal gesproken niet konden aanraken. Het zijn vaak de extra dingetjes die een beurs toevoegt aan onze experience. Zo kunnen we als bedrijf (internationale) groei doormaken, met behulp van anderen.

Wat zijn, na 20 jaar, jouw doelen voor Able2 op zowel nationaal als internationaal niveau?

We willen groeien en nog groter worden. Op dit moment zijn we al de grootste in Nederland, we leveren aan alle zorgwinkels hier, en dat willen we natuurlijk ook blijven. De volgende stap is de grootste van Europa worden, maar wel binnen geselecteerde gebieden. Frankrijk, Spanje, Engeland en België, bijvoorbeeld.

Je straalt ontzettend veel passie en enthousiasme uit.

Ja, ik vind dit een interessante industrie. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen meer zelfvertrouwen krijgen, door gebruik te maken van onze producten. We zijn geen goed doel, maar leveren wel hulpmiddelen waar mensen blij van worden.

Ik doe dit niet alleen – er staan mensen achter mij die ook barsten van passie en enthousiasme. Dat versterkt elkaar.

Wat is jouw toekomstvisie op onze maatschappij? Waar gaan we naartoe?

Ik verwacht dat er in de toekomst meer woongemeenschappen gevormd gaan worden die bestaan uit jongeren én ouderen. Gezinnen, alleenstaanden… dit houdt mensen mobiel, waardoor ze langer thuis kunnen wonen. Met de juiste hulpmiddelen en hulp van jonge(re) mensen. En hoe langer mensen thuis wonen, hoe beter ze gebruik kunnen maken van hulpmiddelen. Die kunnen wij dan weer verzorgen!

Ook interessant