Exposant

Nieuw: Activiteitenweger-app

1 mei 2014, Supportbeurs

Samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft het Meander Medisch Centrum een app ontwikkeld voor mensen die door pijn- en of vermoeidheidsklachten moeite hebben met het plannen van dagelijkse activiteiten. Met de Activiteitenweger kunnen mensen die aan het revalideren zijn, hun energie beter verdelen over de dag en week. De app is een efficiënt en gebruiksvriendelijk hulpmiddel.

De activiteitenweger is een methode die is ontwikkeld  door de ergotherapeuten Karin ten Hove en Greke Hulstein voor het hanteren van belastbaarheid. Greke Hulstein: “Veel revalidanten op onze polikliniek revalidatiegeneeskunde hebben door hun ziekte of aandoening moeite met vast stellen  van de hoeveelheid activiteiten die zij op een dag kunnen doen. Zonder zichzelf over of onder te belasten. Met behulp van de Activiteitenweger krijgen zij controle over hun dagindeling.”
 

Activiteitenweger-app altijd bij de hand
Met behulp van de app kunnen patiënten hun activiteiten plannen en bijhouden op hun smartphone of tablet. Dit biedt voordelen ten opzichte van het plannen met activiteitenkaarten, dag- of weekschema’s of een agenda. “Door de app hebben patiënten hun planning altijd bij de hand, de ergotherapeut kan mee kijken op afstand. Op deze manier vindt de begeleiding zo efficiënt mogelijk plaats. De app geeft een melding aan de patiënten als zij te veel hooi op hun vork nemen.”, aldus Karin ten Hove.

Geschoolde ergotherapeuten
De Activiteitenweger-app is te verkrijgen via de Apple store. De versie voor Android is nog in ontwikkeling. De app kost zes euro en is uitsluitend te gebruiken onder begeleiding van geschoolde ergotherapeuten.

Ook interessant