Exposant

Overzicht regionale samenwerking gehandicaptensport

6 juni 2013, Supportbeurs

Om sportvraag en sportaanbod efficiënter bij elkaar te brengen wordt er in vrijwel alle provincies en indien nodig regio’s samengewerkt tussen diverse partijen. Vaak is één partij daarbij het aanspreekpunt, de spin in het web die alle antwoorden van zowel potentiële sporters als verenigingen bij elkaar brengt en beantwoord. Sportbonden worden ingeschakeld bij sportspecifieke vragen of helpen nieuwe sporters aan een vereniging die al weten welke sport ze willen gaan doen

Matthijs Künzel, regiomedewerker Aangepast sporten Noord-Kennemerland, voorheen sportconsulent Aangepast sporten Den Bosch, is enthousiast over de samenwerking. “Toen ik nog in Den Bosch werkte kreeg ik een vraag van een basketbalvereniging die graag met rolstoelbasketbal wilde beginnen. Ik heb met Luc Vergoossen van de NBB contact opgenomen en samen zijn we met de vereniging om tafel gaan zitten. Luc heeft trainers binnen de vereniging voorzien van praktische tips. Vanuit het revalidatiecentrum en het speciaal onderwijs in de buurt wist ik dat er vraag was naar een rolstoelbasketbalvereniging. Zo konden we door samen te werken alles bij elkaar brengen en is er nu een mooie basketbalvereniging met rolstoelbasketbal aanbod.”

Om het samenwerken te vergemakkelen heeft NOC*NSF alle partijen in kaart gebracht. Middels een digitaal en papieren boekje, dat gratis aangevraagd kan worden, zijn alle sporten kort toegelicht en de contactpersonen staan vermeld.

In een landkaartje (link naar pagina waar het landkaartje op komt te staan) zijn alle provinciale en regionale partijen in kaart gebracht. Getracht is om per regio 1 aanspreekpunt te benoemen. Toevoegingen mogen gestuurd worden naar gehandicaptensport@noc-nsf.nl.

Tijdens de Paralympische Spelen zal alle informatie via de website www.paralympisch.nl te zien zijn waar in advertenties op tv naar verwezen wordt. Op deze manier komen ook geïnteresseerde potentiële sporters bij de juiste contactpersonen terecht.

Bron: NOC*NSF 

Ook interessant