Exposant

Proefpersonen computeren met je brein

6 juni 2013, Supportbeurs

QuoVadis Nederland BV is in samenwerking met het BrainGain consortium op zoek naar proefpersonen om een nieuwe technologische ontwikkeling te testen. Computeren met je brein. Dit wordt ook wel BCI (Brain Computer Interface) genoemd.

BCI
BCI wordt ontwikkeld voor commerciële toepassingen zoals videogames, maar QuoVadis doet mee aan het onderzoek om te testen of het in combinatie met de software The Grid 2 een geschikte oplossing is als communicatie- of bedieningshulpmiddel voor mensen met een handicap, zoals ALS.

De test
De test bestaat uit een bezoek van ongeveer 3 uur door een medewerker van QuoVadis. Tijdens dit bezoek zal deze medewerker de benodigde apparatuur opstellen en toelichting geven. De test zelf duurt en uur. De proefpersoon krijgt een EEG kapje met elektroden op, dat door middel van een sponsjes in contact staat met de hoofdhuid. Tijdens het uitvoeren van een computertaak zullen de hersensignalen worden gedetecteerd. Hierna leert de computer de hersensignalen herkennen zodat de proefpersoon The Grid 2 software kan bedienen.

Proefpersonen
QuoVadis is op zoek naar proefpersonen die zelf een bedien- of communicatiebeperking hebben, bijvoorbeeld ten gevolge van Duchenne, MS, dwarslaesie of vergelijkbare aandoeningen. Op deze wijze kan namelijk het beste vastgesteld worden of BCI een geschikte oplossing kan zijn voor deze doelgroep.

Meedoen
Meer informatie en het inschrijfformulier is terug te vinden op www.qvn.nl – nieuws. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen via info@qvn.nl en 035-5488701.

Ook interessant