Exposant

rdgKompagne vernieuwt samenwerking met UWV

6 juni 2013, Supportbeurs

Re-integrerende werknemers, studenten en leerlingen die vanwege een ziekte of handicap hulpmiddelen nodig hebben om hun werk te kunnen uitvoeren of onderwijs te kunnen volgen, kunnen hiervoor een vergoeding krijgen van het UWV. Onlangs heeft rdgKompagne een nieuwe overeenkomst gesloten met UWV voor de verstrekking van computervoorzieningen voor mensen met motorische beperkingen.

rdgKompagne heeft een zeer breed aanbod aan aangepaste bedieningen voor het besturen van de muiscursor, voor het invoeren van tekst en voor het lezen van informatie op het scherm. Daarnaast heeft rdgKompagne ergonomische oplossingen, bijvoorbeeld voor personen die de computer vanuit een rolstoel bedienen.

Voor het besturen van de muiscursor hebben wij ergonomische muizen, trackballs, joysticks, hoofd- en mondmuizen, uiteenlopende soorten schakelaars, kliksoftware en natuurlijk oogbesturing. Voor het invoeren van tekst hebben wij ergonomische toetsenborden, vergrote en verkleinde toetsenborden, toetsenborden met alternatieve bedrukking, toetsenborden met een raster en spraakherkenning. Voor mensen die te weinig spierkracht hebben voor het bedienen van de pc, of hun spierkracht niet langdurig kunnen belasten, zijn er diverse vormen van armondersteuning. Voor gebruikers die werken vanuit een rolstoel zijn er laptopstandaards en monitorarmen, die zorgen voor een goede werkhouding.

Bij de advisering van een werkplekaanpassing wordt altijd gezocht naar een optimale combinatie van deze hulpmiddelen. De adviseurs van rdgKompagne bekijken graag ter plekke de mogelijkheden en kunnen zowel het gehele traject van aanvraag tot levering, installatie en instructie begeleiden

Ook interessant