Exposant

Schachtloze huislift voor mindervalide en rolstoelgebruiker

6 juni 2013, Supportbeurs

Op Support 2012 presenteert EBD Techniek BV de EasyHomeLift van Bären. Een betaalbare schachtloze woonhuislift voor mindervaliden en mensen die rolstoelgebonden zijn.

Geen schacht nodig voor nieuwe huislift

Voor het plaatsen van deze modern vormgegeven lift voor verticaal verdiepingsvervoer zijn weinig bouwkundige aanpassingen nodig. Volstaan kan worden met het maken van een kleine uitsparing in het plafond. Een permanente liftschacht is niet nodig. In tegenstelling tot een conventionele huislift, waarbij de schacht altijd blijft staan, bestaat deze lift uit een half open cabine met transparante panelen die geschikt is voor vervoer van een persoon in een rolstoel. Kenmerkend voor deze nieuwe lift is dat deze past in zeer kleine ruimtes. De cabine beweegt zich met een snelheid van 8 cm per seconde langs een vaste hefmast.

Lift overal plaatsbaar door vloerluikprincipe

Het vloer- en plafondluik van deze lift zijn rondom uitgevoerd met drukgevoelige veiligheidssensoren, waarmee de verdiepingsvloer wordt afgesloten als de lift zich op een andere verdieping bevindt. De stopplaats waar de lift zich niet bevindt in zo’n geval is dan vrij begaanbaar. In tegenstelling tot een conventionele lift is deze lift op iedere plek in huis te plaatsen, zelfs in de looproute van een gang of voor een deur. Dankzij het ‘vloerluikprincipe’ is valgevaar of beknelling uitgesloten en is de lift veilig te gebruiken, ook door kinderen.

Nooddaalsysteem en rookmelders

In de fabriek wordt de EasyHomeLift uitgerust met rookmelders en een extern, op batterijen werkend nooddaalsysteem dat in werking treedt bij stroomuitval. Bij rook- en branddetectie wordt de lift automatisch naar boven gestuurd in de parkeerstand, teneinde een brandscheiding van 30 minuten tussen de verdiepingen te realiseren. In alle gevallen wordt een akoestisch alarm gegenereerd en blijft de cabineverlichting branden dankzij een ingebouwd back up-systeem.

Huislift geschikt voor rolstoelen

De lift wordt standaard geleverd in de kleur beige en het vloerluik kan geheel naar eigen inzicht worden afgewerkt. De huislift is te verkrijgen met een hydraulische aandrijving of in tractie-uitvoering. Met deze laatstgenoemde uitvoering zijn grotere opvoerhoogtes overbrugbaar tot wel 4.200 mm. De lift is te bestellen met 10 verschillende cabine-afmetingen. Optioneel is de lift uit te breiden met diverse soorten stoeltjes, een modem voor storingsanalyse op afstand, extra grote oplichtende drukknoppen, een afstandsbediening, een telefoon of een intercom. De lift is inmiddels bij diverse mensen met een beperking en rolstoelgebruikers naar volle tevredenheid geplaatst. De lift voldoet uiteraard aan de nieuwste Europese Machinerichtlijn 2006/42/EEG, die sinds begin 2010 van kracht is.

Ook interessant