Exposant

Valtraining voor jongeren in een rolstoel

10 juni 2014, Supportbeurs

Sport en bewegen voor kinderen en jongeren zonder beperking is erg belangrijk. Maar sporten is voor kids met een beperking zo mogelijk nog belangrijker! Het is alleen voor jongeren in een rolstoel niet altijd vanzelfsprekend om aan sport en spel te doen.

Beweging stimuleert ontwikkeling
Voor de mentale en lichamelijke ontwikkeling is het voor kinderen met een beperking van groot belang om aan sport te doen. Het is een goede manier om bewegingservaring op te doen, motoriek te oefenen, verschillende zintuigen te gebruiken en de gezondheid te stimuleren. De spierkracht groeit, maar de ‘hersenkracht’ ook!

Beweging stimuleert zelfredzaamheid
Sport doet een groot beroep op sociale vaardigheden, versterkt een positief zelfbeeld door succeservaringen en stimuleert zelfredzaamheid. En misschien nog wel het belangrijkste: sport en bewegen geeft plezier en biedt vele mogelijkheden voor een fijne vrijetijdsbesteding.

Beweging onder begeleiding
De Onderwijsspecialisten in Arnhem zijn gespecialiseerd in de ondersteuning van kinderen en jongeren die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, onder andere op het gebied van beweging en sport. Zo wordt de deelname van de jeugd in allerhande vormen van beweging gestimuleerd, hetzij binnen het onderwijs of buiten de school, als vrijetijdsbesteding.

Beweging met een beperking
De Onderwijsspecialisten hebben ruimschoots ervaring in het laten bewegen van kinderen en jongeren met een beperking. Men weet dus precies welke speciale aanpak er nodig is om met jongeren aan de slag te gaan.  Bent u werkzaam in het (voortgezet) onderwijs of het speciaal onderwijs en heeft u te maken met leerlingen die vanwege hun fysieke omstandigheden moeite hebben met bewegen? Dan kunt u een beroep doen op de trainers van de Onderwijsspecialist.
Door het geven van gerichte specifieke rolstoel-, fietsvaardigheid- of valtraining helpen zij leerlingen vaak letterlijk op weg naar een meer zelfstandig en zelfredzaam bestaan.

Wil je als jongere die in de doelgroep valt of als begeleider, leerkracht of ouder meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op DeOnderwijsspecialist.nl.

Ook interessant voor u?
Overzicht regionale samenwerking gehandicaptensport >

Ook interessant