Exposant

Verbeterprogramma gehandicaptenzorg slaat aan

13 april 2014, Supportbeurs

Het Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg blijkt een groot succes. Ruim een derde van de zorgorganisaties in de sector doet mee in dit programma. Dat aantal groeit nog, want de laatste 2 thema’s moeten nog starten: Ontwikkelingsgericht ondersteunen en Zeggenschap en inclusie bij mensen met EMB. Ook voor het thema Gezondheid kun je je nog aanmelden.

Bestaande kennis verbinden aan de praktijk: daar draait het om in het Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg. CBO/TNO, Vilans en verschillende andere partners organiseren leernetwerken, werkplaatsen, bijeenkomsten en andere activiteiten rond 10 inhoudelijke thema’s. Een succesvolle formule, zo blijkt. Veel zorgorganisaties hebben zich aangemeld om op een of andere manier te participeren.

Meedoen
Is er een thema dat je aanspreekt en dat nog niet is afgerond? Doe dan mee! Voor de projecten die nog niet gestart zijn kun je je nog aanmelden voor het leernetwerk: intensief kennis delen via bijeenkomsten en een online community, mét begeleiding van experts. Voor de andere projecten kun je deelnemen aan incidentele bijeenkomsten en profiteren van de kennis die toe nu verzameld is. Wat je ook kiest: meedoen is gratis en je bepaalt zelf hoe intensief je bijdrage is.
Meedoen aan Gezondheid (startbijeenkomst 4 september)
Meedoen aan Zeggenschap en inclusie voor mensen met EMB (startbijeenkomst 11 september)
Meedoen aan Ontwikkelingsgericht ondersteunen (startbijeenkomst 2 oktober)

Opbrengst
De thema’s die (bijna) zijn afgerond, leveren mooie producten op. Zo verschijnt begin september een digitale checklist medicatieveiligheid voor extramurale zorg. Aan de hand van dertig ja/nee vragen kun je online achterhalen hoe medicatieveilig je organisatie is. Na het invullen ontvang je per mail praktische verbetertips voor de onderdelen waar je onvoldoende op scoort. Wil je een melding ontvangen zodra de checklist online staat? Laat dan je gegevens achter op het belangstellingsformulier.
Naar het thema Medicatieveiligheid.

Bron: Vilans

Ook interessant