Exposant

Wijzermetjebeperking.nl

6 juni 2013, Supportbeurs

Platform voor aanbieders en gebruikers van sport, vrije tijd en zorg voor mensen met een beperking gelanceerd!

EINDHOVEN – Advantis Media brengt met de website Wijzermetjebeperking.nl een compleet overzicht van aanbieders voor sport, vrije tijd en zorg voor mensen met een beperking.

Wijzermetjebeperking.nl is een platform waarbij vragers en aanbieders van sport, vrije tijd en zorg voor mensen met een beperking elkaar kunnen vinden. De website geeft o.a. nieuws, algemene informatie en een overzicht van evenementen en activiteiten. De uitgebreide database, die inmiddels de grootste van Nederland genoemd mag worden, biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de juiste aanbieder te vinden binnen een zoekgebied. Hierdoor wordt deze ondoorzichtig markt doorzichtiger en weet men vooraf beter welke kwaliteit men bij een aanbieder kan verwachten.

Onder de knop Aanbieder sport, vrije tijd & zorg kan men op een eenvoudige manier een aanbieder vinden binnen een zoekgebied of provincie, door een keuze te maken uit categoriën, activiteiten en beperking. Bedrijven kunnen beoordeeld worden en ervaringen van gebruikers kunnen met anderen gedeeld worden. Op deze manier wordt de markt doorzichtig en krijgt men een beeld van wat men van een aanbieder kan verwachten. Door meningen van anderen kan men vantevoren zelf beter inschatten of de aanbieder geschikt is. Doordat de database aan Google Maps gekoppeld is, is in één oogopslag te zien waar de aanbieder zich bevindt. Een gedetailleerde routebeschrijving geeft aan hoe de lokatie te bereiken is.

Naast de database met aanbieders voor sport, zorg en vrije tijd is er het Erop uit gedeelte. Hierin kan men op een eenvoudige manier een uitgaansgelegenheid of accommodatie vinden binnen een zoekgebied of provincie. Een uitstapje maken met het gezin wordt hierdoor eenvoudiger, doordat men vantevoren een route uit kan stippelen en precies weet of een lokatie geschikt is en wat men kan verwachten. De bedrijven die opgenomen zijn in deze database kunnen beoordeeld worden op toegankelijkheid voor de diverse beperkingen en ook hier kunnen ervaringen gedeeld worden.
Naast deze twee belangrijke pijlers is er nog een knop Belangenverenigingen. Hier vindt men een groot aantal belangenverenigingen overzichtelijk bij elkaar.

De website is met name bedoelt om het leven van mensen met een beperking makkelijker te maken. Help mee de website zo volledig mogelijk te maken! Vul nog niet geregistreerde aanbieders in of laat je ervaringen achter. Want met jouw mening, help je een ander vooruit!

Wijzermetjebeperking.nl is een produkt van Advantis Media. Advantis Media is in augustus 2011 opgericht door Esther Smeets en Iwan Haex. Door ervaring weten zij hoe lastig het is om geschikte informatie te vinden voor mensen met een beperking. De markt van aanbieders van sport, vrije tijd en zorg voor mensen met een beperking is erg ondoorzichtig en het zoeken naar de juiste aanbieder kost veel energie én tijd, iets waar de doelgroep al in mindere mate over beschikt. Ook het vinden van een geschikte uitgaansgelegenheid of accommodatie is niet altijd makkelijk.
Door het opzetten van dit platform hopen zij het leven van mensen met een beperking wat te vergemakkelijken. Voortdurend wordt gewerkt aan verdere ontwikkeling van de website. 

Ook interessant