Exposant

Winnaars Support Innovatieprijs 2012 bekendgemaakt

6 juni 2013, Supportbeurs

 

Publiek koos het favoriete idee, product of concept via www.supportinnovatieprijs.nl.

De drie winnaars van de Support Innovatieprijs 2012 zijn bekend gemaakt op Support 2012. De Ideeprijs ging naar de Autostop voor rollators. De Re-control app voor de iPad won de Productprijs. De prijs voor de beste starter ging naar de Carebro breinaansturing. Het zijn allemaal nieuwe ideeën, concepten of producten die het dagelijks leven met een functiebeperking gemakkelijker en toegankelijker maken. Het publiek kon vervolgens stemmen op zijn of haar favoriete product, idee of concept via www.supportinnovatieprijs.nl. De prijsuitreiking vond plaats tijdens Support in Jaarbeurs Utrecht. De beurs duurt tot en met zaterdag 12 mei.

Winnaar Ideeprijs

Autostop voor rollators (Amersfoort)
Een belangrijk risico bij gebruik van een rollator is de ongecontroleerde toename van de snelheid op het moment dat de gebruiker met de rollator een helling afloopt. AutoStop zorgt ervoor dat de snelheid van de rollator niet ongecontroleerd toeneemt. Klik hier voor uitgebreide informatie over de Autostop.

De andere genomineerden in deze categorie waren de Mealhelp, het EmotieMeetSysteem, de Icehandbike en de Beensteunen voor (ice)handbike.

Winnaar Productprijs

Re-control app voor iPad (Utrecht)
Met de app Re-Control bedient de gebruiker deuren, ramen, gordijnen, verlichting, liften, verstelbare bedden, telefoon en televisie via de iPad. Bekijk hier het filmpje over de Re-control app. Of kijk hier voor meer informatie.

Andere genomineerden voor deze categorie waren het voorleesapparaat Optelec Clearreader
de rollator en rolstoel Rollz Motion,de dynamische armondersteuning Darwingen het Blocker remsysteem.

Winnaar Startersprijs

Carebro breinaansturing (Groningen)
Met Carebro kunnen mensen met ernstige lichamelijke beperkingen met hun brein direct huishoudelijke apparaten of de computer bedienen. Carebro pikt hersengolven op, beoordeelt deze en zet ze om in een signaal naar het betreffende apparaat. Bekijk hier een filmpje over Carebro. Of kijk hier voor meer informatie.

De andere genomineerden waren de applicatie Layer zonder drempels, de vloerverlichting Ledwalk, de bedieningsstok met handbeugel en het beeldhorloge.

Over Suppport
Support 2012, van 9 tot en met 12 mei in jaarbeurs Utrecht, is het grootste evenement in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen. Exposanten presenteren op de beurs de nieuwste trends en technieken. Enkele ingrediënten van Support 2012 zijn het vakantiepaviljoen, een visagiestudio, een juridisch steunpunt, rolstoelbehendigheid, een parcours met aangepaste auto’s, het kinderplein, een workshopplein en de uitreiking van de Support innovatieprijs. Meer informatie over Support is te vinden via www.supportexpo.nl. Tweet mee via #support12.

Ook interessant