Opheffen blokkade wielen van Alber E-motion rolstoelwielen

Tips & tricks | 6958 keer bekeken
Opheffen blokkade wielen van Alber E-motion rolstoelwielen

Ik ben sinds ruim een jaar een tevreden gebruiker van de Alber E-Motion wielen. Daar zit een elektrisch hulpmotortje in, waardoor je veel minder ‘arm power’ nodig hebt.

Heel af en toe heb ik echter een hardnekkige storing. Hoewel er niets aan de hand is, slaat de software op hol en blokkeert één of beide wielen. In het display verschijnen angstaanjagende foutmeldingen, zelfs dat de accu vervangen moet worden. M’n neus!

Bij mij helpt de volgende therapie: Zet alles op nul, haal beide wielen er af en laat ze vijf minuten in hun eigen sop gaarkoken. Uit oogpunt van afreageren kunt u ze ondertussen ook even streng toespreken.

Zet daarna de wielen er weer aan, schakel ze in in…. En voila, alles doet het weer naar behoren. Bij mij tenminste! Succes!

Bekijk & lees alle columns door Kees de Jager.

Heeft u een goede gebruikerstip? Stuur die dan naar redactie@supportbeurs.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (3)

Reageren
 • Liesbeth van Assche
  08.03.2016 - 14:09 uur | Liesbeth van Assche

  Goed dat jij in een gebruikerspanel zit voor de e-Motion! Ga ik ook eens opzoeken. Dat toespreken van mij is vrij heftig, meestal binnensmonds en als ze het dan weer doen, zeg ik ook wel weer "dank je wel" (ook binnensmonds ;-) ) Groetjes!

 • Kees de Jager
  08.03.2016 - 13:39 uur | Kees de Jager

  Dank je wel Liesbeth! Gelukkig / helaas ben ik niet de enige, maar de storing komt slechts zo af en toe voor. Ik geef het ook door aan InvaCare, ik zit nu in een gebruikerspanel voor de e-Motion.
  Doe jij het 'streng toespreken' ook als volgt? 'Stoute wielen, vanavond zonder verhaaltje naar bed!' ;-)

 • Liesbeth van Assche
  08.03.2016 - 12:47 uur | Liesbeth van Assche

  Hoi Kees, Zo'n storing heb ik ook wel eens. Dan gaat er ineens een wiel piepen en stopt ermee. Ik zet ze dan uit en weer aan. Mocht dat niet helpen dan druk ik tig keer op 1 van de afstandsbediening en dan springt ie op een gegeven moment weer in stand 1.
  Ik spreek ze ook wel eens streng toe. Meestal uit frustratie en helpt het weinig maar dan heb ik toch even m'n hart gelucht.
  Ik zal jouw ook tip onthouden. Altijd handig.
  Wel vind ik het jammer dat de e-motion wielen alleen in 24inch te verkrijgen zijn. 25inch zou voor mij iets handiger zijn. Maar dat terzijde.
  Hartelijke groet, Liesbeth

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk