Nieuws

5 inspirerende films over leven met een lichamelijke beperking

27 maart 2017, Supportbeurs

Zin in een film die niet alleen vermaakt, maar ook een mooie boodschap heeft? SupportBeurs.nl tipt 5 films die laten zien dat je, ook met een lichamelijke beperking, alles uit het leven kunt halen. Indrukwekkend, soms grappig, maar waarschijnlijk hier en daar ook heel herkenbaar!

Mein Blind Date mit dem Leben (2017)

In deze Duitse feelgood film heeft de ambitieuze student Saliya één grote droom: werken in een prestigieus vijfsterrenhotel. Helaas lijkt die droom voorgoed voorbij wanneer hij opeens bijna blind raakt. Maar Saliya geeft niet op. Door allerlei steun en slimme trucjes slaagt hij erin om, ondanks zijn visuele beperking, zijn droombaan te bemachtigen én te behouden. Momenteel in de bioscoop.

The Diving Bell and the Butterfly (2007)

Een beroerte zet het leven van Jean-Dominique Bauby volledig op zijn kop. Plotseling is hij geen hoofdredacteur van Elle meer, maar een kasplantje met het locked-in syndroom. Maar Jean-Dominique blijft, ondanks zijn lichamelijke handicap, een succesvolle man. Hij leert om te communiceren via zijn linkeroog. Uiteindelijk lukt het hem zelfs om een bestseller te schrijven!

Intouchables (2011)

De Franse klassieker ‘Intouchables’, wie kent hem niet? Zelfs na de zoveelste keer kijken blijft deze film voor veel mensen een positieve inspiratiebron. Het verhaal over de verlamde Philippe, die dankzij zijn nieuwe verzorger Driss leert om weer te genieten van het leven, mag dan ook zeker niet ontbreken in dit overzicht. 

My Left Foot (1989)

Vanwege een lichamelijke handicap is Christy Brown bijna volledig verlamd. Hij heeft alleen controle over zijn linkervoet. Veel mensen denken dat hij niets zal bereiken. Dankzij zijn enorme wilskracht en doorzettingsvermogen groeit Christy echter alsnog uit tot een beroemd kunstenaar en schrijver. De autobiografische film ‘My Left Foot’ is al iets ouder, maar niet voor niets bekroond met 2 Oscars!

Hasta La Vista (2011)

Scherp en grappig, maar vooral ook realistisch. Dat is de Belgische roadmovie ‘Hasta La Vista’ volgens de pers. De film vertelt over drie jongens met een fysieke beperking, die allemaal verlangen naar onafhankelijkheid en seksualiteit. Even weg van huis, op naar Spanje! Tijdens hun chaotische reis leren ze echter vooral dat hun handicaps henzelf én hun vriendschap sterker maken.

Ontbreekt er volgens jou nog een film in dit overzicht? Laat het weten in een reactie!

Ook interessant