Aan de buurtbuschauffeur die rolstoelaanpassingen te duur vindt…

22.08.2017 | Columns | 3262 keer bekeken
Aan de buurtbuschauffeur die rolstoelaanpassingen te duur vindt…

Naar aanleiding van een artikel in het Eindhovens Dagblad, d.d.18-8-2017

Goedemorgen buurtbuschauffeur... Bent u degene die “Voor zijn jarenlange vrijwillige activiteiten en inspanningen voor de lokale samenleving...” een onderscheiding heeft gekregen? Lid van de Orde van Oranje Nassau?

Ik zal me even voorstellen: ik ben één van die rolstoelgebruikers die blij is met de verbeteringen van het openbaar vervoer. Die het rolstoelers gunt om achter de geraniums vandaan te komen, ondanks alle obstakels (op dit moment dwarse chauffeurs). Realiseert u zich dat u veel mensen de moed ontneemt om met de bus te gaan? Dat daardoor minder mensen die stap nemen?

Er wordt inderdaad veel geld uitgegeven om mensen zoals ik volwaardig mee te  laten draaien. Ook u zal daar ooit blij om zijn. Want IEDEREEN zal in zijn leven ooit in een rolstoel terecht komen. Sommigen op jonge en sommigen op latere leeftijd.

Wij zijn geen “ongewone” gebruikers. Nee, wij willen “gewone” gebruikers van het OV worden.
Aan het OV is al heel veel geld uitgegeven. Om lopende mensen te vervoeren. Daarvan vindt u niet dat zij maar ander vervoer moeten zoeken. De fiets was ook een optie geweest.

Hebt u  enig idee wat u aanricht bij mensen die best eens de bus zouden willen nemen? Bij u zijn ze duidelijk niet welkom.

Mocht u  de persoon zijn die een  onderscheiding heeft gekregen... U hebt inmiddels te veel  mensen verteld dat ze er niet bij horen.

Pia  Hendriks, Eindhoven

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks

Lees het eerder verschenen digitale artikel in het Eindhovens Dagblad: Buurtbuschauffeur: 'Minder plezier in nieuwe buurtbussen', waarin de buurtbuschauffeur aangeeft de rolstoelaanpassingen in de nieuwe buurtbussen onnodig en duur te vinden.

Bron afbeelding: Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • Bernadette Bijker
    10.09.2017 - 12:05 uur | Bernadette Bijker

    Het zou zo fijn zijn dat iedereen dus ook de mensen met een rolstoel met de bus kunnen. Ik denk ook zeker dat het belangrijk is de chauffeur hier op aan te spreken. tevens is het ook belangrijk dat de bazen van deze chauffeurs dus de directie van de bus bedrijven hier op aangesproken worden, want daar liggen beslissingen die genomen worden als het om veranderingen en verbeteringen gaat. Ik hoop ook dat de bus binnenkort dan ook voor iedereen toegankelijk wordt.

  • Frans de Wit
    22.08.2017 - 11:19 uur | Frans de Wit

    Ze kunnen het ook positief gaan bekijken om zelf eens te onthaasten. Neem dat rustpuntje en strek je benen op zo'n moment.

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk