Nieuws

Aanvragen zorgtoeslag is gratis!

24 januari 2017, Supportbeurs

Verschillende bedrijven bieden op hun website aan om de aanvraag van je zorgtoeslag te regelen. Maar let op: dat doen ze niet gratis, ze berekenen daar vaak wel 35 tot 40 euro per aanvraag voor! Veel consumenten hebben helemaal niet door dat ze zich op een website van een commercieel bedrijf bevinden in plaats van op de officiële site van de Belastingdienst. Je zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst kost namelijk niets…

Wees alert

Een voorbeeld van een dergelijk commercieel bedrijf dat functioneert als intermediair tussen jou als aanvrager en de Belastingdienst is Zorgtoeslag.nl. Zij beloven snel en eenvoudig, zonder dat je een DigiD nodigt hebt, je zorgtoeslag te regelen tegen eenmalige betaling van 39,50 euro.
Andere voorbeelden zijn Toeslagenaanvragen.net dat 39,50 euro berekent, Toeslagenaanvraag.nl  met 34 euro en Jouwtoeslag.info dat 39,50 euro factureert.

Vooral als je via een zoekmachine als Google op ‘zorgtoeslag aanvragen’ zoekt moet je alert zijn. De commerciële websites worden dan met hun betaalde advertenties bovenaan in de zoekresultaten getoond. Vaak komen ze zelfs nog boven de website van de Belastingdienst te staan!

Advies consumentenprogramma Radar

Bij het consumentenprogramma Radar komen via de app en het forum regelmatig meldingen binnen over bedrijven die tegen betaling je zorgtoeslag in orde willen maken. Radar geeft het advies dat niet te doen en goed op te letten; niet alleen betaal je voor een dienst die gewoon gratis is, je moet ook je burgerservicenummer (BSN) doorgeven, het nummer dat is uitsluitend bestemd is voor communicatie tussen de overheid en burgers. 

Toeslagen.nl officiële site van de Belastingdienst

Renate van der Toorn, woordvoerster bij de Belastingdienst, verwijst consumenten naar Toeslagen.nl. Dit is de officiële website van de Belastingdienst waar je geheel gratis allerlei toeslagen kan aanvragen. Daarnaast zijn er ook allerlei maatschappelijke instanties die geen kosten rekenen voor hulp bij het aanvragen van toeslagen.

Bron: Radar

Ook interessant