Nieuws

Alle nieuwe regels op een rijtje

16 januari 2017, Supportbeurs

Sinds 1 januari 2015 is in de zorg alles anders. Er zijn nieuwe wetten, nieuwe regelingen en nieuwe uitvoeringsorganen. De invoering van de nieuwe regelingen verliep niet helemaal soepel – om het maar mild uit te drukken. Iedereen herinnert zich nog wel de chaos die ontstond bij de betaling van de persoonsgebonden budgetten. Maar ook met de indicatiestelling, de huishoudelijke hulp, de verzorgingshuizen en met talloze zaken meer ontstonden problemen. Regels werden aangepast, wetten gewijzigd.

Tegelijk gingen de eigen bijdragen omhoog en werden compensatieregelingen afgeschaft. Als je heel veel zorg en voorzieningen nodig hebt was het al allemaal geen feest. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een spierziekte, Parkinson of MS. En toch heb je geen andere keus dan je te verdiepen in de nieuwe regels en te zorgen dat je alles geregeld krijgt. Zonder goede zorg ben je nergens.

Voor hen zette Spierziekten Nederland alle nieuwe regels nog eens op een rij. Helder geformuleerd, up-to-date en met veel links naar belangrijke informatie. Ga naar Spierziekten.nl en kijk onder veranderende zorg.

Ook interessant